Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Τα είπε ένα χεράκι


Σε επιστολή του που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα ΑΕΛ Αθλοπαιδιές ο πρόεδρος μας Ανδρέας Σοφοκλέους μας τα έψαλλε κανονικά και με τον νόμο για την αποχή και την αδιαφορία που επιδεικνύει ο κόσμος για την μπασκετική μας ομάδα. Μπράβο πρόεδρε. Τα είπες ένα χεράκι έξω από τα δόντια. Έπρεπε να το κάνεις πιο νωρίς γιατί πολλές κουφέτες βρήκε ο κόσμος μας τελευταία και τις πιπιλά. Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου μας.

«Παρακολουθώ διακριτικά εδώ και μερικούς μήνες τις συζητήσεις που γίνονται αναφορικά με την καταλληλότητα ή όχι του MELFORD ARENA και τα διάφορα φαιδρά που συζητούνται και διαδραματίζονται (διαχωριστικά, δερμάτινες καρέκλες, κορεσμός, κλπ.).

Καταγράφω την προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύεται από την μάζα των οπαδών μας, έχοντας φτάσει στο σημείο με την συμπλήρωση του Α’ γύρου του πρωταθλήματος και 5 Ευρωπαϊκών εντός έδρας αγώνων, να έχουν πωληθεί συνολικά 991 μεγάλα, 870 μαθητικά και 503 παιδικά εισιτήρια (2364 εισιτήρια σε σύνολο 14 αγώνων. Μέσος όρος 169 εισιτήρια ανά αγώνα). Αυτό με την ομάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση, να έχει περάσει δύο προκριματικούς γύρους στην Ευρώπη και να είναι πολύ προχωρημένη για να περάσει στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Κρίμα, γιατί εκτός από το θέαμα που χάνουν, είναι και αχαριστία τόσο προς την διοικητική ομάδα των αθλοπαιδιών όσο και προς εμένα. Να μην ξεχνάμε ότι διοικητικά προέρχομαι από τις Aθλοπαιδιές. Κλήθηκα να βοηθήσω το σωματείο μας και το ποδοσφαιρικό τμήμα πράγμα που έκανα μετά χαράς, παρατηρώ όμως μία αδικαιολόγητη απομάκρυνση από την Καλαθόσφαιρα που θέτει σε κίνδυνο τόσο τους στόχους μας όσο και την οικονομική ισορροπία της ομάδας και τις συμφωνίες μας με χορηγούς.

Το οικοδόμημα των Αθλοπαιδιών είναι υπερπολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για την ΑΕΛ έχοντας προσφέρει πέραν των 100 τίτλων στο σωματείο μας και καθιστώντας το την πρώτη αθλητική δύναμη της Κύπρου. Και οι τρεις ομάδες που διαχειρίζονται είναι στην Ευρώπη (όπου 3 από τις 4 ομάδες που εξακολουθούν ν’ αγωνίζονται είναι δικές μας), έχουν και οι 3 κατακτήσει τα SUPER CUP και βρίσκονται σε πορεία πρωταθλητισμού και κατάκτηση του κυπέλλου. Η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης έχει καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση αποκλείοντας την αντίστοιχη Ισπανική ομάδα κάτι που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στην Ευρώπη. Η διοικητική ομάδα και ο έμμισθος μηχανισμός έχουν αρχίσει να προσφέρουν τεχνογνωσία και υπηρεσίες προς όλο το οικοδόμημα της ΑΕΛ κι’ έχει ήδη αρχίσει η προσπάθεια ενιαίας αξιοποίησης του έμμισθου μηχανισμού.

Διαβιβάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πραγματική απογοήτευση μου για την αδιαφορία του κόσμου και κάνω έκκληση με αφετηρία τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ την Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου να γίνει μία νέα αρχή και να κατακλυστεί το MELFORD ARENA. Προσωπικά θα είμαι εκεί να παρακολουθήσω και να διαπιστώσω εάν ο κόσμος της ΑΕΛ σέβεται κι’ εκτιμά την μεγάλη ομάδα που έχει δημιουργηθεί και που έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει μέχρι τέλους και σ’ όλα τα μέτωπα. Η απόφαση είναι δική σας.

Μπορείτε να παραπονιέστε και να μεμψιμερείτε για ασήμαντες λεπτομέρειες την στιγμή που η πιο ισχυρή ΑΕΛ όλων των εποχών προχωρά προς την κατάκτηση όλων των στόχων της ή να ‘ρθείτε στο MELFORD ARENA και να σπρώξετε την ομάδα πιο μακριά απ’ ότι ίσως μπορείτε να φανταστείτε. Έχουμε μία καθ’ όλα Ευρωπαϊκή ομάδα, ελάτε να την στηρίξετε και να την καμαρώσετε!»

Αντρέας Σοφοκλέους

Πρόεδρος ΑΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: