Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Άτυχη στο 90΄


Για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι η ομάδα μας χάνει τον αγώνα στα τελευταία λεπτά. Την περασμένη Κυριακή στο 83 με το Αποέλ και απόψε χάσαμε με 2-1 από την Ανόρθωση με το δεύτερο νικητήριο γκολ που πέτυχε ο Σόσιν στο 89. Η Ανόρθωση ήταν αυτή που προηγήθηκε με γκολ του Νικολάου στο 51 και ισοφάρισε για την ομάδα μας ο Φρέντυ στο 68. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Σόσιν στο 89. Τα πολλά μας συγχαρητήρια στον υπέροχο κόσμο μας που ακολούθησαν την ομάδα στο αφιλόξενο Αντώνης Παπαδόπουλος όπου στήριξαν με τις ιαχές τους την ομάδα.

Το παιχνίδι απόψε χάθηκε από την τραγικότατη αμυντική μας λειτουργία. Η άμυνα μας πολλές φορές λειτουργούσε ως παιδική χαρά και έδινε συνεχώς απανωτές επιθέσεις στην Ανόρθωση από τα λάθος διωξίματα μας. Απόψε ξεχώρισε για το πολύ καλό παιχνίδι και το πάθος του ο Φρέντυ όπου έτρεξε σε όλα τα μήκη πλάτη του γηπέδου σαν δαιμονισμένος. Δυστυχώς οι πολλές απουσίες στον χώρο του κέντρου στοίχισαν μιας και ο Κέρκεζ είναι ακόμα ανέτοιμος και ο Τζόκα δυστυχώς δεν....Επίσης υπήρχαν παίχτες που απόψε περπατούσαν στο γήπεδο κυριολεκτικά. Ένας από αυτούς ήταν ο Άντριαν Μιχάλτσια.

Αναφορά θα κάνουμε στον Κωστάκη Καπιτανή όπου απόψε μάλλον δεν έφερε τα γυαλιά του μιας και εξόφθαλμα φάουλ υπέρ μας δεν σφυρίχτηκαν και όλα τα φάουλ υπέρ της Ανόρθωσης δώθησαν όλα. Στο 77 είχαμε καθαρότατο πέναλτι με τον Μάριο Λουκά αλλά πάνε τώρα 3,5 χρόνια να σφυριχτή πέναλτι εναντίον της Ανόρθωσης θα σφυρίξουν τώρα?

Προς αναφορά ο τραυματισμός του Πούλπο στην προθέρμανση όπου αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλτσια. Ο Πούλπο έπαθε τράβηγμα στο τελευταίο σουτ στην προθέρμανση και χάνει τον αγώνα Κυπέλλου την Τετάρτη με την ΑΕΠ ίσως και με την ΑΠΕΠ την ερχόμενη Δευτέρα.
Για να μείνει η ομάδα μας στους στόχους της που δεν είναι άλλοι από την τέταρτη θέση πρέπει από εδώ και στο εξής να μην έχουμε βαθμολογικές απώλειες μιας και ο θρήνος μας έφθασε και ο Εθνικός σε τυχών νίκη επί της Απεπ την Δευτέρα θα ξεφύγει και πάλι στους τέσσερις βαθμούς.

Αχρείαστες οι έξτρα δηλώσεις σε στιλ γλείψιμο από τον coach για τον Ρώσο Πόντιο Κετσπάγια ως επίσης τα ολόκληρα 5 λεπτά που αφιέρωσε να μιλά για τους Κόρωνους και για τα πετυχημένα μοντέλα τους και για τις ευχές μας να ορθοποδήσουν. Αν σε κάνουν περήφανο εσένα κύριε Μιχαηλίδη εμείς απλά τους λέμε στα ανάθεμα τζαι που τζιαμέ τζαι τζι. Επειδή σου έκαναν πίσκαλα οι Ανορθωσιάτες να δηλώνεις ότι είναι το δεύτερο σου σπίτι. Απαράδεχτο.

Φάσεις για γκολ.

-στο 4’ το απευθείας σε εκτέλεση φάουλ του Κλέιτον πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Νάγκι.
-στο 14’ ο Οτσόκολιτς από επίκαιρη θέση αστόχησε στην κεφαλιά του έπειτα από το κόρνερ του Σαμάρα.
-στο 15΄ήταν η σειρά του Τσιταισβίλι να απολέσει μοναδική ευκαιρία για λογαριασμό των γηπεδούχων καθώς δεν μπόρεσε να τελειώσει ιδανικά με το κεφάλι την σέντρα του Οτσόκολιτς.
-στο 24’ ο Κλέιτον βρέθηκε φάτσα με τον Νάγκι όμως το σουτ του εξουδετερώθηκε καθοριστικά σε κόρνερ από τον πορτιέρο των γηπεδούχων.
-στο 52’ κατόρθωσε να πάρει τα ηνία στο σκορ με τον Νίκο Νικολάου ο οποίος βρέθηκε
στο κατάλληλο σημείο για να πλασάρει εξ επαφής την εστία του Κωνσταντίνου μετά την σέντρα του Λειβακαμπέσι που αλλοιώθηκε ανώδυνα στην παρέμβαση από αμυντικό μας.
-στο 64’ η καίρια επέμβαση του Κωνσταντίνου να φράξει το πεδίο στον Τσιταισβίλι ήταν καθοριστική ώστε να αποσοβήσει βέβαιη παραβίαση της εστία του.
-στο 68’ κατόρθωσε να φέρει το σκορ στα ίσα προϊόν της εξαιρετικής επινόησης του Φρέντυ να στείλει με άψογο πλάσε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Νάγκι.
-στο 89’ ο Σόσιν εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Σκοπελίτη και έκανε το τελικό 2-1.

Σκόρερ 68’ Φρέντυ


Κίτρινες Τζόκα


ΑΕΛ Κωνσταντίνου, Ουόν, Τζούνιορ, Κακογιάννη, Ιορτάκε, Κέρκε, Τζόκα(46’ Φασσότ), Ρόκε(61’ Λουκά), Κλέιτον(87’ Πελενδρίτης), Φρέντυ, Μιχάλτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: