Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Με 2 – 1 στους οκτώ του κυπέλλου.


Το ζητούμενο ήταν να περάσουμε στους οκτώ του κυπέλλου και αυτό επιτεύχθηκε με επιτυχία ψες το βράδυ στο Τσίρειο στάδιο επικρατώντας της ΑΕΠ με 2 – 1. Θυμίζουμε πως πριν 15 βράδια στο Παφιακό κερδίσαμε και πάλι με 0 – 1 με γκολ του Φρέντυ. Με την πρόκριση μας αυτή παραμένουμε στους στόχους του κυπέλλου και συνάμα κάνει ιδανικό ντεμπούτο ο Μίχαι Στοικίτσα στο πάγκο της ομάδας μας.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά και με σύστημα επιθετικό (4-3-3) προσπάθησε να κλειδώσει την πρόκριση πετυχαίνοντας ένα γκολ. Με τον Φρέντυ από δεξιά και τον Κλέυτον από αριστερά που ήταν ιδιαίτερα κινητικοί προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν τον Μιχάλτσια κάτι που δεν πετύχαμε. Το γκολ ήρθε από στημένη φάση στο 25΄ λεπτό όταν ο Κλέυτον εκτέλεσε φάουλ και από κοντά με πλασέ ο Φρέντυ έκανε το 1 -0. Το γκολ αυτό εφησύχασε την ομάδα μας, και έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΠ να έχει απαιτήσεις. Με το Ράμος να είναι πολύ επικίνδυνος από τα αριστερά και το Κεϊτά να προσπαθεί, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 38΄ και να φέρει νέα δεδομένα στο παιχνίδι, αφού πλέον η ΑΕΠ διεκδικούσε την πρόκριση με την επίτευξη ενός γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε αποφασισμένοι να πετύχουμε και δεύτερο γκολ ώστε έτσι να αφανίσουμε τις όποιες προθέσεις είχαν οι Παφίτες. Έτσι πολύ νωρίς ο Νικολόσκι στο 53΄ στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, μετά από την πολύ καλή σέντρα του Κλέυτον, αυτή βρήκε το Μιχάλτσια και πήρε πορεία προς τα δίκτυα. Έτσι η ομάδα μας ησύχασε αφού πλέον για να έχανε την πρόκριση έπρεπε να δεκτή δυο γκολ. Έτσι με την δεύτερη μας αυτή νίκη επί της Πάφου πήραμε την πρόκριση στους οκτώ. Για να θέλουμε όμως να πετύχουμε κάτι σοβαρό στον θεσμό του κυπέλλου θα πρέπει να διορθωθούν πολλά και να παρουσιαζόμαστε πιο σοβαροί.

Σκόρερ: 25΄ Φρέντυ, 53΄ Μιχάλτσια

ΑΕΛ: Κωνσταντίνου, Κακογιάννης(45΄ Φασσότ), Ιορτάκε, Ουόν, Ρόκε, Βάρκας, Κέρκεζ, Τορράο, Κλέϊτον, Φρέντυ(74΄ Οφορίκουε), Μιχάλτσια(87΄ Λουκά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: