Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Οι Λέαινες ξέσκισαν τις Τουρκάλες


Μεγάλη και ιστορική νίκη πέτυχε απόψε στο Melford Arena η KV Imperial ΑΕΛ όπου κέρδισε τη Γαλατασαράι με 63 – 61 στα πλαίσια της πρώτης αναμέτρησης για τη φάση των 16.

Παρ΄ ότι η ομάδα μας είχε να αντιμετωπίσει ένα μεγαθήριο με κατά πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό έδειξε ψυχή και πάθος. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό από την αρχή και δεν ήταν για καρδιακούς. Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα υπήρχε συνεχώς εναλλαγή του σκορ πότε να περνά η ομάδα μας μπροστά στο σκορ και πότε οι Τουρκάλες. Το ημίχρονο έκλεισε 35 -35. Στα τελευταία δύο δεκάλεπτα βρεθήκαμε να χάνουμε σε κάποιες περιπτώσεις και με 8-9 πόντους διαφορά αλλά η ψυχή των λιονταρίνων μας ήταν μεγάλη και με 1500 τρελαμένους Αελίστες στο πλευρό τους που δεν σταμάτησαν λεπτό να στηρίζουν την προσπάθεια τους πήραμε την νίκη στο τέλος με 63 -61. Η ρεβάνς θα γίνει στην Πόλη την ερχόμενη Πέμπτη. Η ομάδα μας θα έχει σίγουρα δύσκολη αποστολή μιας και η διαφορά των δύο πόντων είναι σχεδόν τίποτα σε μια καυτή έδρα που θα δημιουργήσουν οι μισητοί Τούρκοι στα κορίτσια μας.

Ένα μεγάλο μπράβο στον υπέροχο κόσμο μας που σχεδόν γέμισαν το κλουβί μετά από πολύ καιρό και βοήθησαν τις κοπέλες στα μέγιστα για την μεγάλη αυτή επιτυχία. Μπράβο τους που στάθηκαν στο ύψος τους και όσο και αν προκλήθηκαν από τα βρωμισμένα αδέλφια μας υψώνοντας την Τουρκοκυπριακή τους πατσιαούρα δεν προέβηκαν σε παρόμοιες ασχήμιες όπως αυτούς. Δημιουργήθηκε κάποια ένταση όπως είναι φυσιολογικό αλλά στην συνέχεια παράδωσαν μαθήματα αγάπης, αφοσίωσης αλλά και κερκίδα στους ακατονόμαστους λεχρίτες που το παίζουν και κακόμοιροι.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Λίνος Γαβριήλ μετά το παιχνίδι στην δημοσιογραφική διάσκεψη όπου οι βρωμισμένοι δεν δέχτηκαν να παραστούν :
«Είναι ένα δυνατό ρόστερ με Τουρκάλες διεθνείς παίκτριες. Είμαι περήφανος που κερδίσαμε τέτοια ομάδα έστω και με δύο πόντους διαφορά. Μπορεί κάπου να μην είχαμε το ρυθμό μας λόγω του ότι παίζουμε σε ένα μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα το οποίο μας επηρέασε αλλά στη συνέχεια οι παίκτριες μου με καρδιά και με πίστη στις δυνάμεις τους κατάφεραν να κερδίσουν»

Δηλώσεις έκανε και η καλαθοσφαιρίστρια μας η Σιάιρα Ιλάι :
«Πλέον κοιτάζουμε τη ρεβάνς που είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε».

Δεκάλεπτα : 19 – 22, 35 – 35, 46 – 52, 63 – 61

KV Imperial ΑΕΛ : Πέσοβιτς, Στοενέσκου 9 (1), Ντούριτς 12 (3), Ιλάι 13, Βελίνοβιτς 4, Βουκίσεβιτς 10, Μπετσίροβιτς 5, Λέισυ 10, Ζαρύτσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: