Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Θα κάνουμε τελικά Χριστούγεννα.


Η Αελάρα μας έδωσε την μεγαλύτερη χαρά και έκπληξη σήμερα το απόγευμα αφού έφερε τα πάνω κάτω, ανάτρεψε προγνωστικά, διέψευσε όλους εμάς τους απαισιόδοξους που θεωρούσαμε πως πρόκριση τέλος και ήμασταν αρκετοί, και κέρδισε την Ομόνοια των 16 εκατομμυρίων με 0-2 ανατρέποντας το 0-1 που είχαμε εις βάρος μας την προηγούμενη Τετάρτη στο Τσίρειο στάδιο και προκριθήκαμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Κύπρου, στους οκτώ. Τα γκολ της πρόκρισης πέτυχαν οι Ρούγκα στο 40' λεπτό με δυνατό σουτ και ο Σερτζιάο στο 85' λεπτό όπου έδωσε και το εισιτήριο στους 8 του κυπέλλου Κύπρου.

Η νίκη αυτή θα λέγαμε πως ίσως φέρει την ηρεμία επιτέλους στην ομάδα που τους τελευταίους δύο μήνες ταλανίζετε από σοβαρά προβλήματα. Μια οι παίχτες που σε κάποια παιχνίδια με την αδιαφορία τους έχασαν την ευκαιρία να είναι η ομάδα άνετα στην πρώτη θέση και πρωταθλήτρια χειμώνα, απ την άλλη τα αρκετά λάθη και οι ευθύνες του Γκλίγκερ αφού είχε και αυτός τις εμμονές του και τέλος τα λάθη της διοίκησης που άφησε αυτά τα προβλήματα να διογκωθούν και να μας φέρουν Δεκέμβρη καιρό να κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός στόχων τόσο νωρίς. Ευχόμαστε αυτή η νίκη να φέρει το τέλος των προβλημάτων και την αρχή της αντεπίθεσης της ομάδας μας τόσο στο πρωτάθλημα τόσο και στο κύπελλο.

Η νίκη αυτή μας δίνει απέραντη χαρά αλλά και από την άλλη μας δίνει τα συναισθήματα εκείνα που σε κάνουν έξω φρενών αφού η ΑΕΛ αδικείτε με την βαθμολογική της θέση και πρέπει οι παίχτες μας να αντιληφτούν ότι παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να τιμούν δεόντως την φανέλα που φορούν και ότι μπορούν να έχουν τις διακρίσεις και τους τίτλους με την πιο λαοφιλής ομάδα της Κύπρου. Πρέπει να νιώθουν περήφανοι που αγωνίζονται σε αυτόν τον σύλλογο και να πιστεύουν κάθε παιχνίδι στην νίκη.

Ας συσπειρωθούμε όλοι ξανά απ την αρχή και να βρεθούμε στο Μακάριο να σπρώξουμε την ομάδα στην νίκη που πρέπει να μας κρατήσει σε τροχιά τετράδας ευελπιστώντας σε απώλειες των πιο πάνω από μας. Ευχόμαστε πως η ΑΕΛ είναι ακόμα εδώ, ζωντανή και ότι το Σάββατο θα δούμε την ίδια ΑΕΛ που είδαμε σήμερα με το ίδιο πάθος την ίδια τακτική.

Αγωνιστικά η ομάδα μας ήταν πολύ ανώτερη της Ομόνοιας κερδίζοντας κατά κράτος σε όλες τις γραμμές την κατά άλλα καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Με παίχτες που είχαν καρδιά χιλίων Λεόντων πήραν αυτό που τους άξιζε. Σημείο αναφοράς το σπάσιμο της παρθενιάς του Σερτζιάο που επιτέλους σκόραρε και θα πρέπει λογικά από εδώ και πέρα να ανέβει ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά. Πολύ καλή παρουσία είχε για ακόμη ένα παιχνίδι οι Κερκέζ, Ρ. Τζούνιορ, Ν. Τζούνιορ, Ρούγκα που πέτυχε και αυτός το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ομάδας μας. Το αυτί πρέπει να τραβήξει η διοίκηση σε κάποιους ποδοσφαιριστές που ακόμα δείχνουν ύποπτη αδιαφορία. Επίσης ζητάμε δύο με τρις μεταγραφές που θα κάνουν την διαφορά όπως ένα πολύ καλό τερματοφύλακα, ένα δεκάρι κλάσης και ένα χαφ αριστερό. Επίσης όσοι δεν μπορούν και δεν θέλουν να παίζουν στην ΑΕΛ να μας αδειάσουν την γωνιά.

NO MAN IS AEL…..

Συγχαρητήρια στους λιγοστούς αλλά και ηρωικούς μας οπαδούς που βρέθηκαν στο ΓΣΠ και οι ιαχές τους ακούονταν μέχρι την Λεμεσό.



ΑΕΛ: Καϊρίνος, Ρ. Τζούνιορ, Κακογιάννης, Ντ. Τζούνιορ, Ντικουμάνα, Ρούνγκα, Κέρκεζ, Καλντέιρα (72΄ Ευθυμίου), Βάργκας (87΄ Αριστείδου), Σερτζιάο, Γκονζάλες (62΄ Φρέντι).

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala Xristougenna (an kerdisoume kai tin Doksa to Savvato, tote malista!), mono na min petame sta synnefa. Otan xasoume ta xalame ola, otan kerdizoume ola einai teleia. Oxi!!! Kai simera eixame provlimata. Opos anamenotan, mesoamyntika eimastan kaloi alla mesoeptithetika imastan xalia. Min petame sta synnefa. Theloume 2-3 organwtikous mesous me mpalakia. Na kratoun mpala kai na moirazoun paignidi, na kanoun tin aprovlepti pasa, tin markini pasa akriveias, tin pasa-trypa, klp.

Tartarean - AEL είπε...

Συμφωνάμε φίλε μου. Για αυτό και στο ρεπορταζ μας δεν κρύψαμε τα προβλήματα αλλά τα τονίσαμε περισσότερο γιατί ώς που είναι εκεί και διονίζοντε θα εμφανίζοντε ξανά και ξανά χάνοντας βαθμούς στο γήπεδο.

Το μπαλάκι πλέον είναι στα πόδια της διοίκησης. Πρώτον να δώσει μια και καλή τις λύσεις στα προβλήματα της ομάδας τόσο πειθαρχικά αλλά και αγωνιστικά με κάποιους παίχτες αλλά και τις μεταγραφικές της κινήσεις τον Γενάρη δίνοντας βοήθειες στην ομάδα για πιο δυναμικό δεύτερο γύρο.

Τα πόδια στο έδαφος. Να κερδίσουμε την δόξα και τότε ναι να είμαστε πιο αισιόδοξοι.

Ανώνυμος είπε...

Ta ilithia athlitika sites lene oti me Omonoia "paiksame entypwsiaka", oti "kerdisame tin maxi tou kentrou" klp klp. En na mas pellanoun toutoi! Afou i katoxi itan nomizw 63-37 gia tin Omo, pws einai dynaton na kerdisame tin maxi tou kentrou???? Aplws paiksame poly dynata kai kala mesoamyntika kai kleisame tous diadromous. I Omo tin epathe opws tin pathenoume sinithws emeis: anousia katoxi tis mpalas sto kentro. Mas voithise dipla to oti skorarame sto 40': prwton, itan sto telos imixronou kai den mporousan an antidrasoun. Devtero, den mporousan pia na paiksoun me kleisti amyna sto b' imixrono. Kai oso pairnouse o xronos, toso agxwnontan.

Me Doksa ta pragmata tha einai pio dyskola gia mas giati tha vroume kleisti amyna mprosta mas. Prepei na mpoume DYNATA kai na synexisoume wsotou na skoraroume prwtoi. Meta thelei pathos mesoamyntika. Aliws tha exoume provlima!

Kalo einai na ksekinisei o Kleiton kai genika na ksekourastoun 2-3 paixtes pou epeksan me Omo.

My two cents!

Tartarean - AEL είπε...

κΑΕΛιμέρα φίλε μου και Καλά Χριστούγεννα.

Έχεις απόλυτο δίκαιο για το παιχνίδι με την Δόξα. Το παιχνίδι αυτό το φοβάμαι πολύ. Είναι κάτι παρόμοιο με το παιχνίδι με Ερμή και ΑΕΠ. Κυνηγάς εσυ το σκορ και οι ομάδες αυτές αμύνοντε και στην τραβάνε με τις αντεπιθέσεις. Πρέπει να έχουμε πολύ υπομονή στο παιχνίδι μας αλλά πάνω από όλα να έχουμε πάθος. Η Δόξα θα παίξει για να κερδίσει βαθμούς. Προτιμώ να ξεκινήσει την ίδια ενδεκάδα με την Ομόνοια και στην πορεία θα διαφανούν ποιοι παίχτες δεν τραβάνε. Έχουμε πολλες απουσίες πάλι και ο Γκαλτέϊρα είναι ανέτοιμος και ο Κλέϊτον μέχρι τώρα νοχελικός.

Σχετικά με το παιχνίδι με Ομόνοια το παιχνίδι κερδίθηκε λόγω του πάθους που έδειξε η ΑΕΛ αλλά και στο ότι η Ομόνοια μπήκε μέσα σίγουρη πως θα περνούσε, υποτίμησε το ματς, εξού και οι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Όταν τους ξαφνιάσαμε στο σκορ τότε ήταν πολύ αργά να αντιδράσουν μιας και δεν τους έδωσε την ευκαιρία η ομάδα μας. Δεν κλειστήκαμε σε καμία περίπτωση πίσω στην άμυνα. Το παιχνίδι δεν κερδήθηκε στην κατοχή αλλά στην τακτική.