Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Θα μας βάλουν στο ψυχιατρείο.

Αυτοί η ομάδα θα μας τρελάνει. Τα παίξαμε και δεν ξέρουμε πλέον τι μας γίνετε. Όπως μας ανεβάζει τόσο εύκολα μας κατεβάζει. Ασανσέρ μας έκανε φέτος. Ενώ πέτυχε εξαιρετική εμφάνιση πριν τρις μέρες στο ΓΣΠ και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου με ένα σκορ 0-2 έναντι στην Ομόνοια, πήγε το Σάββατο το απόγευμα στο Μακάριο και με εμφάνιση απαράδεχτη, δέχτηκε ακόμα μία εκτός έδρας ήττα, με το γνωστό πλέον για μας 1-0, από την Δόξα Κατωκοπιάς.

Η απόδοση της φετινής ΑΕΛ αποτελεί κίνδυνο για την ψυχική υγεία των οπαδών μας. Η ομάδα που η εικόνα της στο πρωτάθλημα μοιάζει με ασανσέρ, όπως αναφέραμε πιο πάνω, κατάφερε για άλλη μια φορά φέτος να προκαλέσει συναισθήματα απογοήτευσης, θυμού, αγανάκτησης και ότι άλλο αρνητικό μπορεί να νιώσει ο οπαδός της ΑΕΛ με την φετινή κατάσταση που βιώνει με την ομάδα μας.
Πιστή στο ραντεβού της με την αστάθεια, η ομάδα μας έχασε από τη Δόξα και μαζί την ευκαιρία να ανέβει ακόμη περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα. Έτσι την υπόθεση τετράδα την βλέπουμε πλέον σαν απομακρυσμένο στόχο μιας και «κόψαμε» πολύ πίσω από τις από πάνω μας ομάδες που δείχνουν να μην έχουν την αστάθεια και γενικά τα ψυχολογικά προβλήματα της ΑΕΛ.

Η «γνωστή» φετινή ΑΕΛ είχε στο πρώτο ημίχρονο μηδέν τελικές προσπάθειες παίζοντας με τα νεύρα των οπαδών της. Ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης, χωρίς σωστή τακτική ακόμη και όταν ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα. Ο ένας θυμήθηκε τον Άγιο Βασίλη και αποφάσισε να κάνει δώρο ένα γκολ στον αντίπαλο. Και αναφερόμαστε φυσικά στον Ντικουμάνα που η συμμετοχή του στο παιγνίδι ήταν απογοητευτική αφού παρά το λάθος που υπέπεσε δεν έδειξε να μπορεί να βοηθήσει.
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση του Αντρέ Καλντέιρα. Ο Βραζιλιάνος που προτιμήθηκε από τον Γκλίγκερ να ξεκινήσει στον αγώνα ήταν για άλλη μια φορά απλά απογοητευτικός. Ο μόνος επιζώντας από το ναυάγιο ΑΕΛ ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ντόσα Τζούνιορ όπου ο άνθρωπος έκανε ότι μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα. Αμυνόταν σωστά, έπαιζε με πάθος και προσπαθούσε ακόμη και να σκοράρει αλλά και να οργανώσει παιχνίδι. Φαίνετε μόνο αυτός κατάλαβε σε ποια ομάδα αγωνίζεται. Το αρνητικό είναι πως δέχθηκε την 6η του κίτρινη κάρτα και πλέον θα συνεχίσει το πρωτάθλημα με συχνές απουσίες από την ενδεκάδα.

Κίτρινες: Ντ. Τζούνιορ, Καλντέιρα, Φρέντυ, Ρ.Τζούνιορ, Ρούγκα.

ΑΕΛ (Νιρ Κλίνγκερ): Καϊρίνος, Ντ. Τζούνιορ, Ρ. Τζούνιορ, Κακογιάννης, Κέρκεζ, Ρούγκα, Καλντέιρα (46΄ Κλέιτον), Ντικουμάνα (83΄ Ντικουμάνα), Σερτζιάο, Βάργκας (59΄ Γκονζάλες), Φρέντυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: