Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Θέλουμε νοοτροπία αλλά και προπονητή...

Κρίμα για τους χιλιάδες Αελίστες που άφησαν τις δουλειές τους για να καταφέρουν να παρευρεθούν το απόγευμα της Δευτέρας στο Τσίρειο στάδιο. Κρίμα ο κόσμος που μόνο αυτός έχει την νοοτροπία του νικητή και του πρωταθλητή. Κρίμα που έχουμε το υλικό αλλά δεν έχουμε τον εξίσου καλό προπονητή να δώσει αυτά που πρέπει στην ομάδα να την ανεβάσει εκεί που της αξίζει. Κρίμα και για τους παίχτες που δεν αντιλαμβάνονται σε ποια ομάδα παίζουν. Νιώθω ότι έχουμε τους ποιο απωμένους ποδοσφαιριστές του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Όσο για το παιχνίδι απλά έπρεπε να διασύρουμε στο πρώτο μισό το Αποέλ που ήταν νεκρό. Έπρεπε να του σύρουμε 2 με 3 κομμάτια και να πάει πίσω στην βουτηρόπολη του. Δεν το έκανες. Ήσουν απειθάρχητος στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς πάθος και νοοτροπία να χτυπάς τέτοιου είδους παιχνίδια. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αξίζει να λέμε πως έπαιξε ήταν ο Φρέντυ που παρά το ότι ήταν και αυτός απειθάρχητος και έκανε αρκετά λάθη πάλεψε και είχε απίστευτο πάθος.

Στο δεύτερο μισό το Αποέλ μπήκε ως ομάδα με νοοτροπία πρωταθλητή, κατάφερε μέσα σε ένα πεντάλεπτο με Μοράϊς και Μοιροσάβλεβιτς να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 σε 1-2. Η ομάδα μας αρκέστηκε στα πρώτα 20 λεπτά σε παθητικό ρόλο. Μετά το 1-2 θυμήθηκε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι αφού ο προπονητής μας κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, με τυπικές αλλαγές, που της μάθαμε απέξω και ανακατωτά.

Φάσεις για γκολ :

-στο 10ο λεπτό από στημένη φάση ο Βάργκας εκτέλεσε άψογα το φαουλ από τα δεξιά και ο Φρέντυ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χιώτη, γράφοντας το 1-0 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια από τους τέσσερις και πλέον χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΛ στην ανατολική εξέδρα!
-Στο 24΄ η ομάδα μας είχε ένα καλό σουτ με τον Κλέιτον το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια και στο 28΄.
-Στο 33΄ το Αποέλ έχασε την πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα, με τον Μιροσάβλιεβιτς, ο οποίος από το ύψος της περιοχής δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε άουτ.
-στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του Α’ μέρους το ΑΠΟΕΛ κέρδισε κόρνερ και λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα σε μία περιπετειώδη φάση, όμως ο Καϊρίνος ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε την κεφαλιά του Κοσόφσκι...
-Στο 51΄, το ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε με γκολ του Μοραίς ο οποίος πρόλαβε και τσίμπησε τη μπάλα την ώρα που ο Καϊρίνος ετοιμαζόταν να μπλοκάρει τη μπάλα, με τους παίκτες μας να διαμαρτύρονται έντονα για επιθετικό φαουλ.
-στο 56΄ είχαμε την ολική ανατροπή, ο Πίντο σέντραρε από αριστερά, οι αμυντικοί μας πιάστηκαν στον ύπνο και ο Μιροσάβλιεβιτς ανενόχλητος, έκανε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Καϊρίνου.
-Η ομάδα μας συνέχισε να τα έχει χαμένα και στα επόμενα λεπτά θα μπορούσε να δεχτεί και άλλο γκολ, όμως η κεφαλιά του Μιροσάβλιεβιτς πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
-στο 80΄πετύχαμε γκολ με τον Σερτζιάο το οποίο ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.
-Στο 83΄ η κεφαλιά του Ντόσα Τζούνιορ πέρασε άουτ.
-στο 85’ το φαουλ του Κλέιτον πέρασε και αυτό έξω.
-στο 90΄ ο Σερτζιάο από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση βρήκε άτσαλα τη μπάλα με το κεφάλι και έστειλε τη μπάλα έξω.
-Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, σημειώθηκε η τελευταία φάση στον αγώνα και ήταν και αυτή για λογαριασμό της ΑΕΛ, με τον Φρέντι να απελευθερώνεται έξω από την περιοχή και να σουτάρει άουτ.

Σκόρερ: 10' Φρέντυ

Κίτρινες: Καϊρίνος

ΑΕΛ (Νιρ Γκλίγκερ): Καϊρίνος, Ρ. Τζούνιορ, Πάρπας(66' Ντικουμάνα), Ουόν, Ντ. Τζούνιορ, Κέρκεζ(80' Ευθυμίου), Ρούγκα, Βάργκας, Κλέϊτον, Φρέντυ, Π. Γκονζάλες(59' Σερτζιάο).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΝ ΗΞΕΡΟΥΝ, ΤΟΣΟΝ ΠΑΙΖΟΥΝ. ΤΖΙΑΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΤΖΙΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Tartarean - AEL είπε...

φίλε μου, με τους ίδιους παίχτες πέρσυ με Στοϊκίτσα η ομάδα πετούσε. Πήγε τελικό κυπέλλου και μπήκε στην πρώτη τετράδα. Φέτος ακόμη έγιναν και μεταγραφές αξιόλογες. Πιστεύω ο προπονητής έχασε τον έλεγχο στο αποδυτήριο όπως και ο μεγάλος αρμόδιος για την κατάντια αυτή είναι ο Νίκος Ανδρέου...

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ για τις μεταγραφές. Αντί να αλλάξουμε τις μετριότητες που είχαμε, φέραμε κι'άλλες μετριότητες όπως Ρούγκα, Καλντέιρα, Καϊρίνος. Επειδή δεν μας βγήκε πέρσι ο Περουβιανός, ο Σοφοκλέους φέτος έπαιξε συντηρητικά. Μόνο ο Σερτζιάο ήταν καλή μεταγραφή, αλλά χάθηκε. Ισως φταίει ο προπονητής εδώ, δεν ξέρω.

Θέλαμε και θέλουμε παίχτες ΗΓΕΤΕΣ που κάνουν την διαφορά, που φαίνονται στα δύσκολα. Ειδικά στο κέντρο. Οχι σαν τα μουνία που χθές ήταν μπάχαλο στο κέντρο μόλις τους έβαλε πίεση το ΑΠΟΕΛ. Θέλουμε επίσης τερματοφύλακα ΚΈΡΒΕΡΟ που να μας ξελασπώνει.

Συμφωνώ πάντως για Στοϊκίτσα. Προπονητής με αρχίδια. Δεν γνωρίζω τί γίνεται φέτος στα απόδυτήρια, πρέπει όμως νά'μαστε προσεκτικοί σε τέτοιες εκφράσεις.

Tartarean - AEL είπε...

Φίλε μου μίλησα γενικά για τις μεταγραφές. Όμως αν πάρουμε γενικά μία μία ναι έχεις δίκαιο. Ούτε ο Καϊρίνος, ούτε ο Ρούγκα, ούτε ο Γκαλτέϊρα κάνουν για την ΑΕΛ. Φυσικά φίλε μου είναι όλα ένα λαχείο. Γιατί και ο Ουόν προήλθε από μικρή ομάδα αλλά σου βγήκε λίγα εκατόν, όπως και ο Ντόσα Τζούνιορ όπως και ο Ρούϊ Τζούνιορ που είναι από πέρσυ ο πιο σταθερός σου παίχτης. Ο Τορράο δε τον σκάρταρε η Ομόνοια πήγε Σαλαμίνα και τον πήρες από εκεί και αμυντικά τουλάχιστο είναι πολύ καλός.

Όμως θα συμφωνήσω πως καμιά μεταγραφή φετεινή δεν σου βγήκε. Ο Σερτζιάο θέλω να πιστεύω πως δεν ξώφλησε ακόμα στην ομάδα. Ξέρω σίγουρα για μεγάλα προβλήματα στα αποδυτήρια.

Όσον αφορά τους παίχτες Ηγέτες ναι συμφωνώ ότι πρέπει μια μεγάλη ομάδα να έχει τον ηγέτη της. Εμείς έχουμε καλούς μέχρι μέτριους ποδοσφαιριστές με καθόλου νοοτροπία. Φυσικά η απόδοση τους δεν ωφείλετε σε αυτό που σου λέω αλλά σε άλλους λόγους. Δεν έχουμε τον παίχτη που στα ντέρμπι θα σου πάρει την ομάδα και θα την ξελασπώση. Συμφωνάμε απόλυτα. Κοίτα την Ομόνοια που με τόσα εκατομύρια τόσα μεγάλα ονόματα και έλειπε ο Αλωνεύτης που είναι μέχρι στιγμής ο ηγέτης της και έχασε βαθμούς. Βλέπε απόλλωνα με Σανγκόϊ, βλέπε αποελ που πιον να πιάσεις ποιον να αφήσεις.

Ο Στοϊκιτσα έφυγε γιατί έβαλε στην λίστα κάποιους για να φύγουν. Μέσα σε αυτούς ο Σίμος και ο Πούλπο που είναι οι μόνοι δύο που έμειναν από αυτούς που ήθελε να φύγουν. Η διαφωνία ήταν στον Πούλπο. Επίσης έπαιξε μεγάλο ρόλο στο ότι ο Στοίκιτσα δεν άφηνε στα αποδυτήρια να μπαίνει κανείς μέσα. Αυτό δεν άρεσε σε ορισμένα άτομα (αφού θές να μιλάμε αόριστα). Τέλος πάντων η ΑΕΛ ναι μεν θέλει παίχτες ηγέτες ή ηγέτη αλλά θέλει και ένα προπονητή με αρχίδια ως επίσης εκκαθάρισει στο χώρο των συμφερόντων....

Tartarean - AEL είπε...

να σου προσθέσω ακόμα κάτι.

Ήμουνα μπροστά όταν συγκεκριμένος παράγοντας από το ποδοσφαιρικό τμήμα (αν θες σου λέω όνομα γιατί εγώ βαρέθηκα να κρίβομαι πίσω απ΄το δάκτυλό μου),είπε στον Άγγελο Ευθυμίου "αν νομίζεις πως θα είναι 18αδα εγελάστηκες" και απαντά ο άνθρωπος "γιατί κύριε ..... να μην είμαι αφού είμαι μια χαρά "

άστο ως δαμέ. Δεν θα σου πω όλον τον διάλογο. Απλά να σου μεταφέρω πως με ποια ψυχολογία ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί ή να νιώσει άνετα στην ομάδα που μεταγράφηκε όταν του κάνεις πόλεμο. Εγώ είμουν μπροστά και ντράπηκα πραγματικά. Ένιωσα εγώ ντροπή για τον τρόπο αντιμετόποισης σε ένα παίχτη μας.