Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΕΛ εκεί, εκεί ψιλά στην κορυφή...


Το σύνθημα αυτό δονούσε στο Τσίρειο μετά το τέλος του αγώνα με τον Α-τρόμητο. ΑΕΛ εκεί, εκεί ψιλά στην κορυφή...
Ένα σύνθημα που έμελλε να το ξανά ακούσουμε όταν ήταν πάλι προπονητής της ομάδας μας ξανά ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Μετά από 3 χρόνια η ομάδα μας πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και σκόρπισε στον κόσμο μας την χαρά και την ευτυχία. Ο κόσμος που μπορεί να μην έκανε sold out αλλά η ανατολική ήταν σχεδόν γεμάτη με 5000 χιλιάδες, ίσως περισσότερους, Αελίστες. Δύο στα δύο. Το ιδανικότερο ξεκίνημα, αυτό που ονειρευόταν ο κάθε οπαδός μας.

Η ομάδα μας κατάφερε να πάρει την νίκη απόψε με το στενό σκορ 2-1 όμως έχασε σωρεία ευκαιριών βρίσκοντας 4 φορές τα δοκάρια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο Ατρόμητος ξεκίνησε το παιχνίδι δυνατά με πρέσινγκ κάτι που ξάφνιασε όλους μας. Με το καλημέρα έδειξε τις προθέσεις του σε σουτ του Φούμο στο 35ον δευτερόλεπτο όπου βρήκε το κάθετο δοκάρι. Ο Ατρόμητος συνέχιζε να παίζει καλύτερα και στο 13΄ λεπτό ο Χατζή με δυνατό σουτ έξω απ΄ την περιοχή άνοιξε το σκορ του αγώνα σε 0-1.

Το γκολ του Ατρόμητου μας ξύπνησε κάπως και ευτυχώς αντιδράσαμε νωρίς και στο 20΄ λεπτό ο Οφορίκουε κέρδισε πέναλτι όπου το εκτέλεσε ο Μιχάλτσια και ισοφάρισε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου η ΑΕΛ ήταν συνεχώς μπροστά και πίεζε τον αντίπαλο χάνοντας ευκαιρίες, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν. Στο 43΄ και 45΄ σε κεφαλιές του Μιχάλτσα τράνταξαν τα δοκάρια. Ευτυχώς καταφέραμε νωρίς στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 56΄ όπου ήλθε το δεύτερο γκολ για την ομάδα μας όταν μετά από μελέ ο Ρόκε έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα. Ο Πορτογάλος, όπου ήταν στους διακριθέντες σήμερα, στο 71΄ μετά από εκπληκτική κεφαλιά ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να βγάλει την μπάλα μέσα από τα δίχτυα όπου απόκρουσε ασταθή την μπάλα και κτύπησε στο δοκάρι στην συνέχεια ενώ στο 89΄το δυνατό σουτ του Τζόκα τράνταξε εκ νέου το δοκάρι της εστίας του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ.

Στο τέλος κράτησε την νίκη για την ομάδα μας ο Εμπέντε ο οποίος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Φούμο έστειλε την μπάλα σε κόρνερ όπου και το παιχνίδι τελείωσε και βρήκε όλους μαζί, κόσμο, παίχτες, τεχνική ηγεσία και παράγοντες, να πανηγυρίζουν το δύο στα δύο.

Η σύνθεση μας : Εμπέντε, Ουόν, Φασσότ, Ιορντάκε, Τζούνιορ, Τορράο, Γκαρσία, (63΄ Τζόκα) Ρόκε, Κρασάς (73΄ Λουκά), Οφορίκουε, Μιχάλτσια (82΄ Γκονζάλες).

Κίτρινες κάρτες δέχθηκαν οι Ρόκε και Μάριος Λουκά.

Η διαιτησία ήταν μέτρια προς καλή με αρκετά λάθη στον πειθαρχικό τομέα μιας και δεν δέχθηκε ούτε και ένας παίχτης του Ατρόμητου κίτρινη κάρτα ενώ έκαναν δυνατά μαρκαρίσματα και φάουλς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: