Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Στην Δικαστική


Στην Δικαστική της ΚΟΠ παραπέμπετε η ομάδα μας το βράδυ της Πέμπτης γιατί βάσει του άρθρου 81 της προκήρυξης του πρωταθλήματος το οποίο παραπέμπει την κάθε ομάδα της οποίας τέσσερις τουλάχιστον ποδοσφαιριστές αντικρίζουν την κίτρινη κάρτα σε ένα παιγνίδι. Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο η δικαστική μπορεί να επιβάλει πρόστιμο μέχρι και 10.000 ευρώ. Σχετικά με την προκήρυξη αυτή είχαμε γράψει σε άρθρο μας τον σχετικό κανονισμό και αναφέραμε ότι η ομάδα μας θα παραπεμπόταν μιας και με τον Απόλλωνα δεχτήκαμε πέντε κίτρινες κάρτες. Ε τελικά κάποιοι δεν μας αφήνουν σε ησιχία. Γλιτώσαμε την Δικαστική μια φορά γιατί δεν έπεσε καρφίτσα στο γήπεδο, δεν άναψε ούτε ένας πυρσός αλλά βρήκαν το άρθρο 81 για να βρεθούμε και πάλι εκεί. Άκρος απαράδεχτη η προκήρυξη αυτή αν την συγκρίνουμε με αυτή της Αγγλίας με βάσει τα δεδομένα της Κύπρου.

Διαβάστε την δικιά μας προκήρυξη

«Πρόστιμο μέχρι €10.000 για αντιαθλητική συμπεριφορά όταν: Τέσσερις ή περισσότεροι ποδοσφαιριστές από την ίδια ομάδα δεχθούν κίτρινη κάρτα στον ίδιο αγώνα. Τρεις ή περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας αποβληθούν στον ίδιο αγώνα. Αριθμός ποδοσφαιριστών απειλήσουν τον διαιτητή ή τους παρατηρητές ή τον γυμνασίαρχο του αγώνα.»

Πέραν του γεγονότος ότι θεωρώ άδικη την παραπομπή στη Δικαστική Επιτροπή ομάδας που δέχεται μόνον τέσσερις κίτρινες κάρτες σ’ έναν αγώνα, θεωρώ ως εντελώς λανθασμένη την εξίσωση τεσσάρων απλών παρατηρήσεων με τρεις αποβολές. Λανθασμένο και υπερβολικό κρίνεται και το ανώτατο ποσό προστίμου που ανέρχεται σε €10.000.

Διαβάστε την προκήρυξη της Αγγλίας

«Ομάδα που στον ίδιο αγώνα έξι (6) διαφορετικοί ποδοσφαιριστές της παρατηρηθούν ή αποβληθούν, αυτόματα τιμωρείται με τα πιο κάτω πρόστιμα:


Κατηγορία Premier £25.000 €31.250

Championship £5.000 €6.250

League 1 £2.500 €3.125

League 2 £1.000 €1.250

Conference £750 €938


Κάθε επόμενη φορά το πρόστιμο διπλασιάζεται, τριπλασιάζεται κ.ο.κ. Στις περιπτώσεις αυτές τα Σωματεία έχουν το δικαίωμα είτε να αποδεχθούν την αυτόματη προσαύξηση του πρόστιμου είτε να προσφύγουν στην Δικαστική Επιτροπή η οποία κατά την κρίση της δικαιούται να το αυξήσει ή να το μειώσει ανάλογα με την περίπτωση».

Επίσης η ομάδα μας παραπέμπετε στην Δικαστική για τις υποθέσεις οφειλών σε πρώην προπονητές και ποδοσφαιριστές με καθυστερημένη καταβολή δόσεων για περιπτώσεις που έχουν επιδικαστεί καθώς επίσης και τις περιπτώσεις των Γιώργου Δημητριάδη και Αττίλα Τόκολι που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η δικαστική αναμένεται να επιβάλει και πάλι εμπάργκο μεταγραφών στην ομάδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: