Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Προβληματισμός για το μέλλον


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Φύσκο Λότους Πλάζα η Γενική Συνέλευση της ομάδα μας. Γύρο στα 100 μέλη έδωσαν το παρών τους. Ο πρόεδρος μας Ανδρέας Σοφοκλέους που πήρε τον λόγο από την αρχή εξέφρασε την απογοήτευση του όσον αφορά την παρούσα οικονομική κατάσταση της ΑΕΛ. Αναφέρθηκε στα όνειρα και βλέψεις που έχει για το σύλλογο ενώ έθεσε χρονοδιάγραμμα μέχρι την Πέμπτη στο μάνατζερ του Ουόν, για να απαντήσει στη πρόταση που του κατέθεσαν πριν μερικές εβδομάδες. Ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκιτρίνων, για πρώτη φορά δημόσια παραδέχθηκε το ενδιαφέρον του Απόλλωνα για τον Ιβοριανό άσο…

«Είμαι απογοητευμένος από την ανταπόκριση του κόσμου. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και χωρίς την βοήθεια του, δεν μπορούμε μόνοι να αντεπεξέλθουμε…», ήταν η πρώτη ατάκα που βγήκε από το στόμα του Αντρέα Σοφοκλέους κατά την ομιλία του ενώπιον των μελών του σωματείου. Ο ισχυρός άντρας των γαλαζοκιτρίνων, γνωστοποίησε την ανάγκη να αποταμιευτεί ένα εκατομμύριο ευρώ μέχρι τα μέσα Μαίου προκειμένου η ΑΕΛ να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ.

Το σχέδιο που προνοούσε την αποταμίευση ενός εκατομμυρίου ευρώ και θα προέκυπτε από προσφορές των φίλων της ομάδας επανέρχεται στο προσκήνιο, άμεσα, αφού τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί προκειμένου οι οπαδοί να μπορούν ονομαστικά να συμβάλουν οικονομικά στον γνωστό "βραχνά" των παλαιών χρεών. Σε περίπτωση που το σχέδιο αποτύχει για δεύτερη φορά, όπως λέχθηκε στη σημερινή συνέλευση, τότε η διοίκηση θα ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ, όμως την ίδια στιγμή θα προχωρήσει σε μείωση του "μπάτζετ" της επόμενης.

Δύο από τις πιο σημαντικές πηγές εσόδων, όπως έγινε γνωστό, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ιδανικά από την διοίκηση. Συγκριμένα στα ταμεία της ΑΕΛ μπήκαν μόλις 870,000 ευρώ από τα εισιτήρια των αγώνων, ποσό μικρότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν λαϊκό έρεισμα, ενώ ο αριθμός πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας δεν ανταποκρίθηκε στις φιλοδοξίες των ανθρώπων της διοίκησης. Επίσης η διοίκηση αναφέρθηκε και στην συμφωνία που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, κάνοντας λόγο για ελάχιστη αύξηση εκ μέρους του συνδρομητικού καναλιού της LTV.

Ο Αντρέας Σοφοκλέους που πλαισιωνόταν από τους συνεργάτες του Τάσο Παλλαρή, Αντρέα Γιάπα και Μιχάλη Καυκαλιά (διευθυντή της ποδοσφαιρικής εταιρίας) έκανε επίσης λόγο για τις σκέψεις και σχέδια που υπάρχουν προκειμένου το σωματείο να μεγαλουργήσει. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΑΕΛ αποκάλυψε ότι υπάρχουν ολοκληρωμένα σχέδια ανέγερσης προπονητικού κέντρου, όπως επίσης και ανοικοδόμησης του σωματείου στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γηπέδου "Νίκος Σολομονίδης".

Στην γενική συνέλευση αξίζει να αναφερθεί ότι έλαμψαν δια της απουσίας τους όλοι οι πρώην πρόεδροι του σωματείου, όπως επίσης και η συντριπτική πλειοψηφία ανθρώπων που διετέλεσαν μέλη στις εκάστοτε διοικήσεις.

Η διοίκηση γνωστοποίησε στη διάρκεια της αποψινής συνέλευσης ότι έθεσε χρονοδιάγραμμα στον μάνατζερ του Έτβιν Ουόν να απαντήσει μέχρι την Πέμπτη. Μάλιστα μετά από ερώτηση μέλους γιατί η ομάδα έκανε τόσο δελεαστική πρόταση στον παίκτη αφού αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ο Αντρέας Σοφοκλέους απάντησε:

«Η πρόταση μας είναι μια ένδειξη εκτίμησης προς τον παίκτη για την προσφορά του και ένα έξτρα κίνητρο προς αυτόν. Είναι επίσης ένα μήνυμα ότι η ΑΕΛ μπορεί να κρατήσει τον όποιο παίκτη, εάν και αυτός συμφωνεί. Μας ενόχλησε το χρονικό σημείο που ο Απόλλωνας έκανε την επαφή του αφού την εποχή εκείνη κυνηγούσαμε και οι δύο την τέταρτη θέση. Αν η πρόταση ήταν από το εξωτερικό, τότε δεν θα μας ενοχλούσε. Την εποχή αυτή με την κρίση που υπάρχει στην οικονομία είναι εύκολο να πάρεις παίκτη από οποιαδήποτε ομάδα. Την Πέμπτη που μας έρχεται η διοίκηση έχει θέσει χρονοδιάγραμμα στον μάνατζερ του παίκτη για να απαντήσει. Σε αντίθεση περίπτωση η νέα πρόταση που καταθέσαμε αποσύρεται και ισχύει το συμβόλαιο του με την ομάδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: