Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Άξιζε την νίκη

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου μεταξύ της ομαδας μας και του Απόλλωνα με την ομάδα μας να νοιώθει σαφώς αδικημένη από το τελικό σκορ αφού με τις ξεκάθαρες ευκαιρίες που βρήκαν οι ποδοσφαιριστές της στο παιχνίδι μπορούσε να τελειώσει την πρόκριση και να βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό.
Το γκολ της ομάδας μας πέτυχε ο Πούλπο στο 33’ με ανάποδο ψαλίδι ενώ για τους τυπικά γηπεδούχους ισοφάρισε ο Αβραάμ στο 88’ μετά από λάθος του Κωνσταντίνου οποίος έπιασε την μπάλα και του έφυγε μέσα από τα χέρια. Πλέον, η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό της 6ης Μαΐου με την ομάδα μας να είναι γηπεδούχος αυτή τη φορά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις 2 ομάδες να ταλαιπωρούν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και χωρίς να υπάρχει ουσία στο παιχνίδι. Στο 20’ η ΑΕΛ έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Λοίζος Κακογιάννης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από ένα σκληρό φάουλ πάνω στον Αβραάμ. Αυτό ξύπνησε τους ποδοσφαιριστές μας και αν και πλέον αγωνίζονταν με αριθμιτικό μειονέκτημα, είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφεραν να προηγηθούν στο 32’ με ένα φανταστικό σε εκτέλεση γκολ του Γκονζάλες.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού και η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει τον Απόλλωνα όμως δεν στάθηκε τυχερή να πετύχει και 2ο γκολ. Ο Απόλλωνας είχε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 61’ όμως ο Πάνος δήλωσε παρών και απέκρουσε το πέναλτυ του Σαγκόι. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει και έχασε κλασικές ευκαιρίες με τους Κέρκεζ (δοκάρι) και Μίχαλτσια. Στο 88’ ο Απόλλωνας μπήκε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης αφού ο Αβραάμ μετά απο ένα τραγικό λάθος του Κωνσταντίνου έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν:
ΑΕΛ: Κωνσταντίνου, Κακογιάννης, Τοράο, Τζούνιορ, Ουόν, Κέρκεζ (90+ Καντιάγκα), Πάρπας, Γκονζάλες (75’ Μίχαλτσα), Βάργκας, Φρέντι, Ρόκε (79’ Κλέιτον).

Απόλλωνας: Αυγουστή, Μπαρούν, Ρίσσο (46’ Μασμανίδης), Σανγκόι, Μαραγκός (72’ Ντα Κόστα), Μερκής, Μπαμπαγκίντα (84’ Σολωμού), Θεοφίλου, Αβραάμ, Κίντερος, Γκούντμουνσον.

Κόκκινη: Κακογιάννης

Κίτρινες: Πάνος Κωνσταντίνου, Τζούνιορ, Γκονζάλες, Ουόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: