Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Τα καραγκιοζιλίκια συνεχίζονται.


Γίναμε όλοι μάρτυρες το τι έγινε χθες στο ΓΣΠ. Σε ένα παιχνίδι βαθμολογικά αδιάφορο για μας. Ένα παιχνίδι που για μας ήταν απλά ένα δυνατό τεστ ενόψει επαναληπτικού με το θρηνάκι. Η διαιτησία συνέχισε από εκεί που έμεινε με τον Απόλλωνα στης 15 του Απρίλη. Μας έσφαξε. Από που να αρχίσουμε τις βρισιές. Από την ΚΟΠ, από την επιτροπή διαιτησίας, από το κράτος μας, από τους βουλευτές μας? Από όπου και να αρχίσουμε στο ίδιο έργο θεατές πάλι θα είμαστε.

Μεγάλος ο εκνευρισμός και του προπονητή μας Μίχαϊ Στοίκιτσα που μετά την καταλόγιση του πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας θέλησε να πάρει την ομάδα του και να αποχωρήσει από το γήπεδο. Δεν λέμε υπερβολικός ο προπονητής μας αλλά φαίνεται η αγανάκτηση του κτύπησε κόκκινο. Δεν ήταν τόσο η καταλόγιση του πέναλτι όσο η γενική αντιμετώπιση που τύγχανε η ομάδα μας από τον διαιτητή στον πειθαρχικό τομέα και όχι μόνο. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού μας :
«Στην πατρίδα μου μπήκε στη φυλακή ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας και άλλοι πέντε διαιτητές, ενώ θέλουν να βάλουν και άλλους πίσω από τα σίδερα. Δεν ξέρω αν είναι ένοχοι, αυτό που ξέρω όμως είναι πως δεν είμαι χαρούμενος για τα όσα είδα και σήμερα. Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλους παίκτες και μεγάλο προπονητή και δεν χρειάζεται την βοήθεια άλλων για να κερδίσει. Ειλικρινά, δεν κατάλαβα τι ήθελε να κάνει σήμερα ο διαιτητής. Στην αποβολή μου, το μόνο που είπα στον 4ο διαιτητή ήταν «Τι γίνεται εδώ» (what is going on here?) και ο διαιτητής με απέβαλε».

Προκλητικότατοι όλοι οι δημοσιογράφοι της μεγάλο Πρωτεύουσας που έδειχναν τάχα απορημένοι για τα παράπονα της ομάδας μας. Αναφορά σε τηλεοπτικές εκπομπές δεν έγινε ούτε για αυτό ούτε και για την τρομοκρατία που έζησαν οι οπαδοί μας και η αποστολή της ομάδας μας. Συγκεκριμένα δέκτηκαν άνανδρη επίθεση οι 30 οπαδοί της ΑΕΛ με το τέλος του αγώνα στο ΓΣΠ. Συγκεκριμένα 300 οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑ έριχναν πέτρες στην εξέδρα των οπαδών της ΑΕΛ οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο πέταλο μέχρι και πολύ αργά το βράδυ. Η αστυνομική παρουσία ήταν λειψή, δεν υπήρχε ΜΜΑΔ και στάθηκε αδύναμη να προστατεύσει τους οπαδούς της ΑΕΛ. Η παρουσία της αστυνομίας δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει και τον λιθοβολισμό από οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του λεωφορείου της αποστολής της ΑΕΛ. Ο οδηγός αναγκάστηκε για να προστατεύσει την περιουσία του να αναχωρήσει αφήνοντας τους μισούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ στα αποδυτήρια. Πολλά παράπονα εξέφρασε μιλώντας στον SPORTS1 ο αντιπρόεδρος της ΑΕΛ Μιχάλης Χαραλάμπους ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην ΟΜΟΝΟΙΑ, την Αστυνομία και τον ΓΣΠ.

Μετά από όλα αυτά η ομάδα μας ζήτησε σύσκεψη με τα αρμόδια σώματα όπου θα παρευρεθεί και ο Απόλλωνας ώστε έτσι να συζητηθούν τα προβλήματα ως επίσης η κάθοδος ξένων διαιτητών για τον επαναληπτικό ημιτελικό της 6ης Μαΐου.

Στον αγωνιστικό τομέα η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από την ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία με την βοήθεια του διαιτητή μας κέρδισε με 2-0. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προηγήθηκε στο 22′ με πέναλτι του Κωνσταντίνου και πέτυχε στις καθυστερήσεις το 2-0 με τον Ντούρο. Στην φάση του πρώτου γκολ ο διαιτητής αναίτια απέβαλε τον Μίχαϊ Στοίκιτσα, τον προπονητή τερματοφυλάκων και τον Μιχάλη Κλαδά. Στο 38΄ είχαμε μια ακόμη γελοία απόφαση από τον ανεκδιήγητο διαιτητή ο οποίος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αρχηγό Σίμο Κρασά. Η ομάδα μας αν και με δέκα ποδοσφαιριστές καθήλωσε στο δεύτερο μέρος την αντίπαλο της και ο λόγος που δεν κατάφερε να σκοράρει ήταν η ατυχία και ο διαιτητής.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Εμπέντε, Ροντρίγκεζ(Αριστείδου), Φασότ(Λουκά), Πάρπας, Ουόν, Τορράο, Κατιάγκα, Βάρκας, Μιχάλτσια (Θεοφάνους), Φρέντυ, Κρασάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: