Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Υπερτίμησε την αντίπαλο της.

Χάθηκε το πρώτο ντέρμπι της φετινής χρονιάς αφού η ομάδα μας έχασε ψες στο Αντώνης Παπαδόπουλος από την Ανόρθωση με 1-0 μετά από απευθείας εκτέλεση φαουλ του Φερναντέζ. Μεγάλη ευθύνη για το γκολ φέρει 100% ο Πάνος Κωνσταντίνου που φέτος είναι προς το παρόν αγνώριστος.

Η ομάδα μας δυστυχώς υπερτίμησε την αντίπαλο της και φοβήθηκε την έδρα. Φαίνετε πως το κόμπλεξ που κουβαλούμε στις μεγάλες έδρες όπως το ΓΣΠ και το ΠΑΠ δεν λένε να μας αφήσουν να κερδίσουμε. Η Ανόρθωση μπήκε μεν δυνατά στο παιχνίδι αλλά σε αυτό ευθύνεται η ομάδα μας που άφησε χώρους στην Ανόρθωση να κάνει παιχνίδι. Εμείς αρκεστήκαμε σε παθητικό ρόλο στα πρώτα 20 λεπτά. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ανεβάσαμε λιγουλάκι στροφές αλλά και πάλι δεν ήμασταν η ομάδα που πήγε στο ΠΑΠ να κερδίσει. Πολλά τα λάθη ιδιαίτερα στον χώρο του κέντρου που δεν ανταποκρίθηκε καθόλου στις περιστάσεις του παιχνιδιού. Πολύ καλός ήταν ο Ρούι Τζούνιορ και Ουόν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Επιθετικά ξεχώρισε ο Φρέντυ που πάλευε μόνος επιθετικά αλλά απ την άλλη είναι αδικαιολόγητος για την συμπεριφορά του όπου απ την αρχή του πρωταθλήματος διαμαρτύρεται συνεχώς με αποτέλεσμα μόλις στις πρώτες 4 αγωνιστικές να δεχτεί δύο κίτρινες κάρτες και ψες την κόκκινη. Μέτριος ο Πούλπο που από ότι μάθαμε ήταν τραυματίας και έπαιζε με ενέσεις. Τραυματίας αποχώρησε και ο Ντικουμάνα.

Στο δεύτερο μισό βλέπαμε μια από τα ίδια δηλαδή να δίνουμε χώρους της Ανόρθωσης και εμείς να παίζουμε περισσότερο παιχνίδι τακτικής για να κρατήσουμε το μηδέν παθητικό. Όλα κυλούσαν όπως τα θέλαμε αφού η Ανόρθωση παρ΄ ότι ήταν μπροστά συνεχώς η ΑΕΛ κατάφερνε να ξεκαθαρίζει τις φάσεις μέχρι το σημείο του 57 που σε εκτέλεση φαουλ του Φερναντέζ έξω από την περιοχή προς τα αριστερά μετά από το τραγικό λάθος του Πάνου αφού θα μπορούσε να αποκρούσει άνετα δεκτήκαμε το 1-0. Από το σημείο αυτό και μετά προσπαθήσαμε να βγούμε μπροστά αλλά οι ευκαιρίες ήταν μετρημένες στα δάκτυλα, στο 79’ χρειάστηκε η συμβολή του Μπεκιάι για να αποσοβήσει το δυνατό βολέ του Καλντέιρα.

Εντυπωσιακός ο κόσμος της Αελάρας που κέρδισε κατά κράτος την αντίπαλη κερκίδα και έδειξε πως πρέπει να είναι οι οπαδοί μιας μεγάλης ομάδας. Αυτό το ντέρμπι το κερδίσαμε αφού γεμίσαμε το πέταλλο αλλά και οι ιαχές μας δονούσαν το ΠΑΠ....

Το φιλμ του αγώνα....

-στο 11’, ο Καφού άφησε πίσω σαν σταματημένους τους αμυντικούς της ΑΕΛ, διάνυσε μια απόσταση 45 μέτρων αλλά την κρίσιμη στιγμή φρόντισε να αστοχήσει.
-Στο 30’ στην μοναδική στιγμή που βρήκαμε τον τρόπο να ξεκλειδώσουμε την αμυντική γραμμή της Ανόρθωσης, ο Γκονζάλες από ιδανική θέση δεν φάνηκε εύστοχος.
-στο 50’ η κεφαλιά του Καφού πέρασε μόλις δίπλα από την εστία του Κωνσταντίνου.
-Στο 57’ από στημένη φάση σε φαουλ έξω από την περιοχή ο Φερναντέζ κάνει το 1-0 αφού ο Πάνος έμεινε απλά να κοιτάζει.
-στο 79’ μεγάλη απόκρουση του Μπεκιάι για να αποσοβήσει το δυνατό βολέ του Καλντέιρα.
-Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Φρέντυ δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε διαμαρτυρίες του και έτσι χάνει το παιχνίδι με τον θρήνο.

ΑΕΛ : Κωνσταντίνου, Ν.Τζούνιορ, Ρ.Τζούνιορ, Φρέντυ, Κλέιτον, Γκονζάλες(67’ Σερζάο), Τορράο, Καλντέιρα, Ουόν, Ντικουμάνα(75’ Πάρπας), Βάργκας(81’ Ρόκε)

Κίτρινες: Ν.Τζούνιορ, Σερζάο

Κόκκινη: Φρέντυ (δεύτερη κίτρινη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: