Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Πόσο μ' αρέσει η κορυφή....


Με επιβλητικό τρόπο πέρασε η ομάδα μας από το Δασάκι της Άχνας την Κυριακή το βράδυ συντρίβοντας τον Εθνικό με 4-1 στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος και βρίσκεται πανάξια στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα μας ζευγάρωσε τις νίκες της στις δύο πρώτες αγωνιστικές και την ερχόμενη Κυριακή στο Τσίρειο (19.00) με αντίπαλο την ΑΠΕΠ θα γίνει το αδιαχώρητο και θα συμβουλεύαμε αυτούς που δεν έκαναν ακόμη διαρκείας ότι ακόμη δεν είναι αργά να το πράξουν.

Έσπασε επιτέλους η κακή παράδοση που είχαμε να μην κερδίζουμε τα τελευταία εφτά χρόνια στο Δασάκι της Άχνας. Η τελευταία μας νίκη ήταν το 2001-2002 όταν κερδίσαμε και πάλι με το επιβλητικό 3-0.

Τρεις χιλιάδες "Λέοντες" έκαναν κατάληψη το Δάσος της Άχνας. Ανάγκασαν τον Νιρ Γκλίγκερ να να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συνέντευξη τύπου ότι έκαναν τους παίκτες να νιώθουν ότι έπαιζαν στο Τσίρειο! Υποδέχθηκαν με μπαλόνια τους παίκτες πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση. Φώναζαν συνεχώς καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν πολύ ευχάριστο το ταξίδι της επιστροφής στη Λεμεσό. Πως να μην κέρδιζε η ΑΕΛΑΡΑ μας με τέτοιους οπαδούς στο πλευρό της.

Οι Φρέντυ Σάντος και "Πούλπο" τάισαν από δυο γκολάρες τους αντιπάλους, κάνοντας από νωρίς πιο εύκολα τα πράγματα, απ' ότι ανέμεναν πολλοί. Ο Αγκολέζος και ο Αργεντινός, δικαίωσαν απόλυτα την τεχνική ηγεσία που τους χρησιμοποίησε δίδυμο στην κορυφή της επιθετικής γραμμής. Ως γνωστό, ο Γκλίγκερ διατήρησε την ενδεκάδα της πρεμιέρας, όμως διαφοροποίησε το σύστημα. Ξεκίνησε με 4-4-2, αντί με το 4-3-3 που είχε "απλώσει" τους παίκτες στο γήπεδο απέναντι στην Δόξα. Στη χθεσινή συνάντηση στο Δασάκι, βγάζαμε κυριολεκτικά φωτιές από τη μέση και μπροστά. Να μην ξεχνάμε ότι εκτός από τους δυο σκόρερ, στον πάγκο καθόταν ο Λουίς Σερτζιάο, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο τελευταίο 20-λεπτο. Έδειξε στην περσινή σεζόν την ικανότητα του στο σκοράρισμα. Κάποια προβλήματα στον χώρο του κέντρου ήταν εμφανέστατα ως επίσης και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε τα κενά διαστήματα που είχε η ομάδα μας μετά το 2-0 και τα πολλά λάθη που έγιναν που ευτυχώς δεν μας στοίχισαν αφού ο Εθνικός βρήκε τα δοκάρια δις.

Εκτός από τους δύο σκόρερ μεγάλη βραδιά είχε ο Μιγκέλ Βάργκας. Ο Πορτογάλος έβγαλε μόνο τον Φρέντυ Σάντος στη φάση του πρώτου γκολ, το ίδιο έκανε και στη φάση του τρίτου γκολ με τον "Πούλπο". Θυμίζουμε ότι ο Βάργκας ήταν ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος στην πρεμιέρα με τη Δόξα, ξεκίνησε πολύ καλά την καινούργια σεζόν.

Τέλος αφήνουμε τον Κωστάκη Καπιτανή που προσπάθησε μετά το 2-1 να γυρίσει το παιχνίδι με τα φάλτσα σφυρίγματά του όμως βρήκε μπροστά του μία αφηνιασμένη ομάδα που θα κέρδιζε με το έτσι θέλω. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τους 3,500 χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΛ ήταν τόσο φανατική και σου έδινε την εντύπωση πως αν έχανε τους βαθμούς η ομάδα από τον καραγκιόζη αυτό τότε δεν θα έφευγε ζωντανός από το γήπεδο.

Σκόρερ Φρέντυ (2), Πούλπο (2).

ΑΕΛ: Κωνσταντίνου, Ρούι Τζούνιορ, Ντόσσα Τζούνιορ, Ουόν, Ντικουμάνα, Κλέϊτον, Καλντέιρα, Βάργκας, Τορράο, Φρέντυ, Γκονζάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: