Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Παραμονή στην κορυφή.

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα η ομάδα μας κρατιέται εκεί ψιλά στην κορυφή. Στο ρετιρέ της βαθμολογίας κάνοντας το 3Χ3 που φέρνει τους 9 βαθμούς στην 3η αγωνιστική. Με συντελεστή τερμάτων 7 υπέρ και 1 κατά. Ένας συντελεστής πέρα για πέρα εντυπωσιακός, ιδικά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας που δίνει φέτος εμπιστοσύνη όχι μόνο στους φιλάθλους αλλά και στην ομάδα. Αυτό κάνει και την επιθετική γραμμή να λειτουργεί σωστότερα αφού όλοι οι μηχανισμοί δένουν σωστά.

Όσο για το χθεσινό παιχνίδι με την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς η ομάδα μας το κέρδισε με 2-0 χάρη στα γκολ του Φρέντυ στο 43’ λεπτό με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φαουλ του Κλέϊτον από τα δεξιά. Το 2-0 το έκανε ο άλλος συνήθης ύποπτος, Πούλπο, με εντυπωσιακό τρόπο, μετά από μαγική μπαλιά του Κλέϊτον, το χταπόδι πλάσαρε υποδειγματικά, με ψηλοκρεμαστό πλασέ, τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η νίκη της ομαδάρας μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, αφού ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της η οποία παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και πλέον η ομάδα του Νιρ Κλίνγκερ θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για να αντιμετωπίσει την Ανόρθωση, με την ψυχολογία στο ανώτατο επίπεδο! Καλούμαστε να δώσουμε βροντερό παρόν εμείς οι οπαδοί γεμίζοντας το πέταλο ως επίσης να συνεχίσουμε να σπάζουμε τις παραδόσεις με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν σωστά την δουλειά τους μέσα στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Το φιλμ του αγώνα :

-Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα σημειώθηκε στο 5΄, όταν ο Φρέντυ μπήκε στην περιοχή με ωραίες προσποιήσεις και έκανε το βολέ με τη μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.
-Στο 19΄, οι «γαλαζοκίτρινοι» δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Γκονζάλες μετά από σέντρα του Ντικουμάνα, δεν έπιασε το ανάποδο ψαλίδι όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ.
-στο 29΄, η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Κλέιτον έβγαλε από αριστερά συστημένη μπαλιά στον Φρέντυ ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο 20΄
-στο 34΄ ένα καλό σουτ του Καλντέιρα πέρασε άουτ.
-στο 41΄ η κεφαλιά του Ντόσα Τζούνιορ κατέληξε σε κόρνερ.
-στο 43΄ο Κλέιτον εκτέλεσε άψογα ένα φαουλ από δεξιά και ο Φρέντυ με καρφωτή κεφαλιά ξετίναξε τα δίχτυα του Τζενάμο δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια στην ανατολική εξέδρα, αφού το πολυπόθητο για την ΑΕΛ γκολ, ήταν γεγονός!
-καταπληκτική ευκαιρία στο 62΄ όταν ο Φρέντυ αστόχησε εξ΄ επαφής μετά από παράλληλη μπαλιά του Βάργκας.
-στο 66΄ο Βάργκας με εξαιρετική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Τζενάμο να στείλει τη μπάλα κόρνερ με θεαματική επέμβαση.
-σουτ του Χρίστου Χαραλάμπους στο 76΄το οποίο πέρασε άουτ
- φάση διαρκείας στο 78΄, η οποία πέρασε ανεκμετάλλευτη.
- στο 80΄ η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος! Ο Κλέιτον με μπαλιά διαβήτη βρήκε ανενόχλητο τον Πούλπο μέσα στην περιοχή και αυτός είπε «ευχαριστώ», στέλνοντας με υποδειγματικό ψηλοκρεμαστό πλασέ τη μπάλα στο πλεκτό του Τζενάμο, γράφοντας το 2-0, σφραγίζοντας και τυπικά την υπόθεση νίκη για την ομάδα μας...
- στο 88΄ ο Φρέντυ άγγιξε το τρίτο γκολ αλλά το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

*MAN OF THE MATCH: Φρέντυ Ντος Σάντος: O Πορτογάλος άσος της ομάδας μας ήταν για μία ακόμη φορά ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του και πέτυχε το καθοριστικό γκολ λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου με το οποίο «ξεκλείδωσε» την άμυνα της ΑΠΕΠ. Παράλληλα, είχε απαράμιλλο πάθος ως συνήθως και συμμετείχε ενεργά σε αρκετές φάσεις της ομάδας του, είτε ως ρόλο δημιουργού είτε ως ρόλο εκτελεστή. Πολύ καλή απόδοση είχαν ο Γκονζάλες ο οποίος πέτυχε ακόμα ένα πανέμορφο γκολ και φυσικά ο Κλέιτον ο οποίος ήταν ο δημιουργός και των δύο γκολ της ΑΕΛ!

*Η ομάδα μας παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2



*Ο Νιρ Γκλίγκερ δεν άλλαξε πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα.


* «Κόπηκαν» 4.660 εισιτήρια (τα 196 αντιστοιχούσαν σε φίλους της ΑΠΕΠ). Τα παιδιά εισέρχονταν δωρεάν στο γήπεδο κάτω των 12.
* Περισσότεροι από έξι χιλιάδες οπαδοί της ομάδας μας δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα και έσπρωξαν την ομάδα τους στην 3η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Εντυπωσιακό το πανό που σήκωσε η Θύρα 3 με το «ΖΑΕΛΙΖΟΜΑΙ».
* Υπήρχαν δύο περιπτώσεις που η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι, όμως ο αγώνας δεν ήταν τηλεοπτικός και από το γήπεδο δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για το αν υπήρχε παράβαση ή όχι...


Κίτρινες Κάρτες: Καλντέιρα, Ντικουμάνα, Φρέντυ.


ΑΕΛ (Κλίνγκερ): Κωνσταντίνου, Ρ. Τζούνιορ, Ντικουμάνα, Ουόν, Ντ. Τζούνιορ, Τορράο (54΄ Χαραλάμπους), Βάργκας (70΄ Σερτζιάο), Γκονζάλες (Ρόκε), Κλέιτον, Καλντέιρα, Φρέντυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: