Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Super τρίποντο τετράδας.


Νίκη τετράδας πέτυχε η ομάδα μας ψες πάνω στην μαχητική Δόξα με 2-1. Σημείο αναφοράς τα πέντε χαμένα τετ α τετ του Έλιο Ρόκε, το χαμένο πέναλτι από τον Μιχάλτσια, και τα δύο δοκάρια που βρήκε η ομάδα μας, όλα αυτά μας στέρησαν την εύκολη και ευρεία νίκη. Στο τέλος η Δόξα μείωσε το σκορ και αυτό έμελλε για τους Αελίστες να περάσουν τα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα ένα μαρτύριο. Η τέταρτη φετινή νίκη μας έφερε στην πρώτη τετράδα μόλις τρις βαθμούς από την κορυφή, δύο από την δεύτερη θέση και ένα από τους κοράζινους της Ευρώπης.

Στο πρώτο ημίχρονο η Δόξα μπήκε δυνατά, είχε την υπεροχή και έδειχνε να πατά πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως η Αελ μας με την πρώτη κιόλας ευκαιρία, σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Ρόκε στο 7΄ λεπτό, ο Πίπης με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας. Η Δόξα συνέχισε να έχει την υπεροχή χωρίς να επηρεαστεί από το γκολ και στο διάστημα αυτό έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ντα Σίλβα. Μια ολιγωρία του Φασσότ στην άμυνα της ΑΕΛ στο 21’ ήταν αρκετή για τον Σερτζιάο που καραδοκούσε να βρεθεί σε μοναδικό τετ-α-τετ αλλά το σουτ του αρχικά εξουδετερώθηκε από τον Εμπέντε και στην επαναφορά με γυριστό να στέλνει την μπάλα έξω…Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε ιδανική θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Στην συνέχεια η Αελ άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες ψάχνοντας να πετύχει το δεύτερο γκολ. Έτσι στο 38΄λεπτό ο Έλιο Ρόκε ανατράπηκε στην περιοχή και κερδίσαμε πέναλτι. Ανάλαβε να το εκτελέση ο Μιχάλτσια όπου έχεσε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά μας αφού βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Χατζηφραγκίσκου. Ο μονόλογος για την ομάδα μας συνεχίστηκε βρίσκοντας μοναδικές ευκαιρίες με τους Ρόκε και Πίπι να πετύχουμε ακόμα ένα δύο ίσως και τρία γκολ. Στο 43΄λεπτό ο Ρόκε σε τετ α τετ έστειλε την μπάλα μόλις έξω, στο 44΄λεπτό ο Πίπης μετά από ανακάτωμα στην άμυνα της Δόξας βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα και σούταρε έξω και στο 45΄λεπτό και πάλι ο Ρόκε σε τετ α τετ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με το 1-0 υπέρ μας.

Στο Β΄μέρος συνεχίστηκε η καλή μας παρουσία έχοντας την υπεροχή σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Συνεχίστηκαν επίσης και οι χαμένες ευκαιρίες από τον Ρόκε. Στο 55΄λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία σε ακόμη ένα τετ α τετ η μπάλα κόντραρε στον τερματοφύλακα και μετά ο Λούκας Στυλιανού απέκρουσε πάνω στην γραμμή προ του τέρματος. Στο 56΄ευτυχίσαμε επιτέλους να σκοράρουμε με τον Ρούι Τζούνιορ, όπου σκόραρε έναντι στην παλιά του ομάδα. Μετά από φάουλ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα κατευθείαν στα δίχτυα κάνοντας το 2-0. Στο 59΄λεπτό ο Φασσοτ απέκρουσε μετά από κεφαλιά του Κωστή την μπάλα στην γραμμή, ενώ στο 63΄ ο Μιχάλτσια μετά από όμορφη ενέργεια από δεξιά έφερε την μπάλα στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ και η μπάλα αποκρούστηκε σε κόρνερ. Στο 83΄0 Ρόκε χάνει και πάλι ακόμα ένα τετ α τετ όπου σούταρε δυνατά και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας. Φθάνουμε στο 85΄λεπτό όπου μετά από λάθος της άμυνας μας και συγκεκριμένα από τον Τζούνιορ όπου δεν κατάφερε να διώξει σωστά με το κεφάλι, η μπάλα έμεινε στην περιοχή μας μπήκε στην φάση ο Σερζιάο έκανε εξ επαφής το σουτ και μείωσε το σκορ σε 2-1. Αυτό το γκολ έφερε τα τελευταία 9 λεπτά με τις καθυστερήσεις να είναι δραματικά και να μας βρίσκουν ακόμα μια φορά να πεθαίνουμε πάνω στις κερκίδες. Παρ΄ότι η Δόξα μείωσε στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τσόροβιτς που πέρασε ως αλλαγή στην θέση του Πούλπο έβγαλε μόνο κυριολεκτικά τον Ρόκε όπου και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει. Το σουτ του έφυγε και πάλι έξω. Με την ψυχή στο στόμα διατηρήσαμε το υπέρ μας προβάδισμα και πλέον με την νίκη μας δικαιούμαστε να κοιτάζουμε πολύ ψηλά.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Έλιο Ρόκε αλλά ήταν και ο μοιραίος παίχτης με τα πολλά χαμένα τετ α τετ. Ο Έλιο με την δικιά του εκτέλεση κόρνερ πετύχαμε το 1-0, κέρδισε το χαμένο πέναλτι, ήταν κινητικός και έχασε τεράστιες ευκαιρίες να πετύχει ένα γκολ. Του ευχόμαστε στην συνέχεια να ξεπεράσει την τετ α τετ(οφοβία) γιατί μπορεί να πετύχει πολλά γκολ.

Ο Κόσμος που βρέθηκε απόψε στο Τσίρειο ήταν γύρο στις 3500 χιλιάδες. Δεν ήταν πολύς αλλά ήταν εκδηλωτικός. Δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να τραγουδάει και να παροτρύνει την ομάδα. Ιδικά οι οργανωμένοι η παρουσία τους ήταν εντυπωσιακή με πολλές σημαίες και τραγούδι.

Η σύνθεση της ομάδας μας Εμπέντε, Ουόν, Τζούνιορ, Κακογιάννης, Φασότ, Τοράο, Κατιάγκα, Ρόκε, Μιχάλτσια (68’ Λουκά), Οφορίκουε (79’ Κρασάς), Γκονζάλες (84' Τσόροβιτς)

Κίτρινες: Κατιάγκα, Ρόκε, Κακογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: