Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Το κάναμε περίπατο και πάμε για Μπάνβιτ.


Η Βασίλισσα της Κυπριακής καλαθόσφαιρας Πρωτέας Έκα ΑΕΛ παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ κατάφερα να πάρει εύκολα την νίκη και την πρόκριση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης Eurochallange Cup. Η ομάδα μας που έκανε ότι ήθελε απόψε στον αγωνιστικό χώρο επιβλήθηκε της Ουκρανικής BC Ντόνετσκ με 79-55. Θυμίζουμε πως στον πρώτο παιχνίδι οι δυο ομάδες είχαν φέρει ισοπαλία 65-65.

Παρόν έδωσε και ο κόσμος της ομάδας μας απόψε. Γύρο στους 1500 Αελίστες βρέθηκαν στον κλουβί κάνοντας πολύ όμορφη ατμόσφαιρα τραγουδώντας συνέχεια. Φυσικά για την μπασκετική ΑΕΛ το μισογεμάτο Νίκος Σολομωνίδης δεν είναι κάτι που συνηθίζεται μιας και σε τέτοια παιχνίδια ο κόσμος πάντα δίνει έντονα το παρόν του. Πιστώνουμε τον κόσμο μιας και ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι στην έδρα μας. Είμαστε σίγουροι πως με την Τούρκικη ομάδα ο κόσμος θα διπλασιαστεί και θα γίνει το συνηθισμένο καζάνι που βράζει από παλμό.

Κορυφαίος στο αποψινό μας παιχνίδι ο Ντόζετ όπου ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας με 22 πόντους. Πολύ καλός ιδικά στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο ήταν και ο Τέϊλορ όπου σκόραρε 13 πόντους. Η Βασίλισσα απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ κατά διαστήματα και πρόσφερε θέαμα στον κόσμο που ήταν στο κλουβί και για αυτούς του καναπέ.

Δεκάλεπτα: 23-15, 42-32, 64-43, 79-55

Ντόζετ 22 (4), Μίτσελ 11 (1), Τέϊλορ 13 (1), Σούμποτιτς 8 (2), Μουγιαζίνοβιτς 11 (1), Ραντόγιεβιτς 4, Μπλάντσαρτ 7 (1), Λιάτσος 2, Παλάλας 1, Παντούρης, Λοϊζίδης.

Ο επόμενος μας αντίπαλος είναι η Τούρκικη Μπάνβιτ στην Κωνσταντινούπολη. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει εκτός έδρας στις 4 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: