Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Παγωμένο Τσίρειο, παγωμένη ΑΕΛ

Στην λευκή ισοπαλία έμεινε το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού μεταξύ ΑΠΕΠ – ΑΕΛ για την φάση των οκτώ του κυπέλλου Κύπρου. Ένα σκορ που ευνοεί περισσότερο την ομάδα της Πιτσιλιάς. Επιδίωξε να μην δεχθεί τέρμα και τα κατάφερε, παίρνοντας την πρόκριση πλέον σε ένα μοναδικό παιχνίδι που θα είναι ο επαναληπτικός στης 17/2/2010 στο Τσίρειο Στάδιο.

Η ομάδα μας που ήταν μια άλλη ΑΕΛ από αυτήν που είδαμε την Κυριακή το απόγευμα απέναντι στον απόλλωνα, φάνηκε κουρασμένη, χωρίς φρεσκάδα, χωρίς φαντασία. Οι παίχτες δεν είχα πάθος και φάνηκε πως υποτίμησαν το παιχνίδι μιας και βλέπαμε ενέργειες απαράδεχτες από ορισμένους ποδοσφαιριστές που δυσκόλευαν στο τέλος την ζωή όλων. Το αποτέλεσμα αυτό ας γίνει μάθημα στους ποδοσφαιριστές μας ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους με πάθος, αγωνιστική πειθαρχία και νοοτροπία νικητή. Στον επαναληπτικό ευχόμαστε να δούμε την ΑΕΛ που όλη είδαμε την Κυριακή το απόγευμα για να βρεθούμε στην κληρωτίδα των ημιτελικών παιχνιδιών που θα οδηγήσουν δύο ομάδες στον τελικό όπου ευελπιστούμε να είναι και φέτος η ΑΕΛ!!!

Σημειώνουμε τον νέο τραυματισμό για την ομάδα μας. Αυτή την φορά ο Σερτζιάο που τραυματίστηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και έσφιξε τα δόντια μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου όπου μετά έγινε αλλαγή. Ο ηψιλόσωμός επιθετικός έπαθε διάστρεμμα και οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για δύο εβδομάδες εκτός. Σήμερα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να εκτιμηθεί ο τραυματισμός του.

Το φιλμ του αγώνα :

- Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι έγινε στο 8ο λεπτό, όταν μετά από λάθος της άμυνας της ΑΠΕΠ, η μπάλα κατέληξε στον Βάργκας ο οποίος με σουτ εν κινήσει την έστειλε δίπλα από δεξί δοκάρι του Τζενάμο.
- Στο επόμενο λεπτό, η ομάδα της Πιτσιλιάς πέτυχε γκολ το οποίο σωστά δεν μέτρησε, αφού έγινε μία σέντρα σουτ από αριστερά με τη μπάλα να περνάει άουτ προτού καταλήξει στα δίχτυα.
- Η επόμενη αξιόλογη φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 39΄, όταν ο Φρέντυ μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, σούταρε και η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.
- στο 42΄ ο Σερτζιάο κατέβασε για τον Φρέντυ που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι σε κόρνερ.
- κεφαλιά του Νάγκι στο 35΄ η οποία πέρασε άουτ και ένα μακρινό σουτ από 35-40 μέτρα του Μαλίκι, το οποίο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Τσοντοφάλσκι που απέκρουσε σταθερά.
- στο 49΄ο Βάργκας έκανε τη μπαλιά για τον Γκονζάλες, ο οποίος από πλάγια θέση έκανε το δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Τζενάμο που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.
- στο 55΄, ο Κλέιτον σέντραρε από αριστερά και ο Φερναντέζ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
- στο 66΄, σέντρα του Φρέντυ, ο Βάργκας έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά δεν ανησύχησε τον Ιταλό γκολκίπερ της ΑΠΕΠ.
- Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα της Πιτσιλιάς λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ σε μία ανύποπτη φάση, όταν ο Τσοντοφάλσκι απέκρουσε με δυσκολία τη σέντρα σουτ που επιχείρησε ο Κόβατς.
- στο 79΄ λίγο έλειψε η ΑΠΕΠ να φτάσει στο 1-0, όταν ο Γκέλσον έδωσε στον Γιαγκουδάκη που από καλή θέση σούταρε άουτ.

ΑΕΛ (Ούχριν): Τσοντοφάλσκι, Ντικουμάνα, Ουόν, Ντ. Τζούνιορ, Ρ. Τζούνιορ, Κλέιτον, Κέρκεζ, Φερναντέζ, Σερτζιάο (46΄ Γκονζάλες), Φρέντυ (83΄ Μπόρμπελι), Βάργκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: