Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Το Αφεντικό ειν΄ ένα στο λιμάνι.


Με 1-3 σκίσαμε τον Θρήνο της Πόλης. Ένα είναι το αφεντικό της Πόλης ρε παιδιά. Ας μην το κουράζουμε λέγοντας το ξανά και ξανά. Η ομάδα μας αγωνίστηκε με πολύ πάθος για την νίκη από το πρώτο λεπτό μέχρι και το 94΄ που τέλειωσε ο αγώνας. Απ΄ την αρχή όλα συνηγορούσαν για την μεγάλη βραδιά που έμελλε να ζήσουμε εμείς οι Αελίστες. Μετά από χρόνια έγινε sold out των εισιτηρίων, ένα γεμάτο Τσίρειο από άκρη σ΄ άκρη, εκπληκτική ατμόσφαιρα, μπράβο στον ΣΥ.Φ.ΑΕΛ για την τέλια οργάνωση και για το εκπληκτικό αποτέλεσμα, ευχαριστούμε που μας έδωσε την χαρά να ζήσουμε αυτήν την φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, αλλά κυρίως ευχαριστούμε που έκανε τους απέναντι γκέι πάλι να μείνουν χάσκοντας.

Την ομάδα υποδεχτήκαμε όλοι στο πάνω διάζωμα με κίτρινα και μπλε χαρτονάκια κάνοντας ένα πανέμορφο φόντο κίτρινου και μπλε. Στο κάτω διάζωμα άνοιξαν δύο τεράστια πανό το ένα έγραφε ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 1989 και το άλλο ΑΕΛ 1930. Το Τσίρειο σουζώταν από τα τραγούδια της Θύρας 3 όπου παράσυρε και τον τελευταίο Αελίστα να φωνάζει για την ομάδα του δίνοντας φτερά στα πόδια των παιχτών μας όπου μας αντάμειψαν με τρία κομμάτια έναντι στο θρήνο. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που δεν έπεσε σχεδόν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, συγχαρητήρια που δεν άναψε ούτε ένας πυρσός, φωτοβολίδα, βεγγαλικά ή καπνογόνο. Οι απέναντι ως συνήθως ήταν ένα τίποτα που στο τέλος οι κοπάες πήγαν να μας το παίξουν μαγκάκια αλλά μέχρι το 1/3 κατάφεραν να έρθουν. Για κάποιον λόγο στραφήκανε πίσω τα βλαμμένα, οι φυγάδες της Πόλης. Το έλα έλα των Αελιστών φαίνεται δεν τους φάνηκε και πολύ ευπρόσδεκτο τα θρασύδειλα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ότι και να πούμε είναι λίγο. Η ομάδα ήταν στο πρώτο ημίχρονο χάρμα ήδεσθε. Μόλις στο 2΄ λεπτό από εκπληκτική μπαλιά μοιρογνωμόνιο του Τζούνιορ ο Πήτερ Οφορίκουε σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ για Όσκαρ. Ένα γκολ που ίσως να είναι το καλύτερο της χρονιάς. Ο θρήνος ισοφάρισε προσωρινά με πέναλτι φάντασμα στο 16' όπου ο Σαγκόι μετέτρεψε σε γκολ (υποτιθέμενη ανατροπή Ρήσο από Τζούνιορ ενώ πριν προηγήθηκε φάουλ στον Ιορτάκε). Στο 29΄λεπτό κερδίσαμε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Ρόκε από τον Σαγκόι όπου ο Μιχάλτσια μετάτρεψε σε γκολ. Χάθηκαν πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ στο 38΄λεπτό σε σουτ του Κέρκεζ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, στο 43' ο βοηθός σταματάει τον Οφορίκουε που φεύγει μόνος με λανθασμένη υπόδειξη offside και στο 45΄λεπτό μετά από κόρνερ που κερδίσαμε και εκτέλεσε ο Ρόκε με καρφωτή κεφαλιά ο Ουόν έκανε το τελικό 1-3 και έστειλε όλους τους Αελίστες στους εφτά ουρανούς.
Στο Β΄ημίχρονο στο 61΄ο Σβαλόφσκι απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ σουτ του Κέρκεζ. Καλό σουτ του Ρόκε στο 63΄έφυγε μόλις άουτ. Αντιαθλητική ενέργεια του Μαραγκού όταν σε τραυματισμό του Μιχάλτσα αρνήθηκε να βγάλει την μπάλα εκτός. Ο Γκονζάλες στην θέση του Μιχάλτσα στο 67'. Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή στο 74' ο Φιλανιώτης στην θέση του Ρόκε. Στο 79ο λεπτό αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μαχράτζε σε εσκεμμένο χέρι. Εκπληκτική απόκρουση του Σβαλόφσκι σε σουτ του Κρασά στο 85'. Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΛ στο 88' ο Λουκά στην θέση του Οφορίκουε.

Η σύνθεση της ομάδας μας ήταν η εξής: ΑΕΛ: 'Εμπέντε, Ουόν, Τζούνιορ, Ιορτάκε, Φασσότ, Κέρκεζ, Κρασάς, Ρόκε (74΄Φιλανιώτης), Οφορίκουε (88΄Μ. Λουκά), Μιχάλτσα (67' Γκονζάλες), Τορράο.

Κίτρινες κάρτες δέχθηκαν οι Κωνσταντίνου (στον πάγκο), Οφορίκουε, Φασσότ, Γκονζάλες και Κέρκεζ. Με τους νέους κανονισμούς της ΚΟΠ η ομάδα που θα δέχεται 4 κίτρινες κάρτες σε ένα αγώνα θα παραπέμπετε στην δικαστική και θα της επιβάλλετε πρόστιμο.

Εν κατακλείδι, να αναφέρουμε ότι ο Κύριος Μιχαηλίδης με το τέλος του παιχνιδιού έφυγε τρέχοντας από το γήπεδο και κανείς δεν μπορούσε να τον βρει πουθενά. Μάθαμε πως ήταν τόσο συγκινημένος που πήγε απευθείας στον τάφο του αδελφού του Αντώνη που ήθελε έστω και με αυτόν τον τρόπο να του αφιερώσει την μεγάλη νίκη της ομάδας μας. Στις καθιερωμένες δηλώσεις τον αντικατέστησε ο Κύριος Δήμος Διαμαντής όπου απολογήθηκε εκ μέρους του Κύριου Ανδρέα εξηγώντας ότι για λόγους οικογενειακούς έφυγε για το σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: