Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Φιλικό που άφησε προβληματισμό.


Το φιλικό το απόγευμα του Σαββάτου, στο Τσίρειο με την ΑΠΕΠ, έφερε την ήττα με 2-3 αλλά συνάμα και μεγάλο προβληματισμό. Ήταν το πρώτο επίσημο φιλικό στο Τσίρειο και ο κόσμος πήγε με πολύ ενθουσιασμό να δει την καινούργια ΑΕΛ, από όλες τις απόψεις, και στο τέλος έφυγε απογοητευμένος, όχι τόσο με την ήττα, εξάλλου φιλικό προετοιμασίας ήταν, αλλά με αυτά που είδαμε στο γήπεδο.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας ήταν πολύ μέτρια ως κακιά με πολλά λάθη να γίνονται κυρίως μεσοαμυντικά και αμυντικά. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα περιμέναμε να δούμε την ομάδα να δοκιμάζετε το σύνολο της ενδεκάδας μαζί, να μοντάρετε και να μπαίνουν οι αλλαγές στο δεύτερο μισό σιγά σιγά. Όμως φάνηκε πως ο coach μας θέλει να δει ακόμα κάποια σχήματα μαζί και έτσι ιδικά στο πρώτο μισό πειραματίστηκε αρκετά βάζοντας Ιορτάκε Κακογιάννη στην άμυνα, κάνοντας πολλά λάθη, ιδίως ο πρώτος, στον ανασταλτικό τομέα ο Τοράο με τον Κατιάνκα να μην έχουν καθόλου χημεία. Ο Κατιάνκα είναι παλικάρι και αγωνίστηκε με πάθος. Ο Τοράο δεν φάνηκε καθόλου αλλά ούτε και όταν τον έβαλε στην θέση του Μπακ δεξί κατάφερε να αγγίξει την μπάλα. Επίσης απογοητευτικός ήταν και ο Μάριος Λουκά μιας και η θέση στο μεσοεπιθετικό χώρο δεν του έκατσε. Είδαμε όλοι μας και στα δύο ημίχρονα μεγάλο πρόβλημα στα άκρα της άμυνας. Δυστυχώς όπως φαίνονται τα πράγματα, μακάρι να βγούμε λάθος, ούτε ο Ρούϊ Τζούνιορ αλλά ούτε και ο Ουόν μπορούν να ανταποκριθούν στις θέσεις αυτές 100%. Και οι δύο τους δεν έχουν γρήγορες επιστροφές. Άρα θα λέγαμε πως θέλουμε άμεσα δύο μεταγραφές επιπλέον για τις θέσεις αυτές έτσι ώστε να μεταφερθεί ο Ουόν στο χώρο της άμυνας μαζί με τον Φασότ, που κατά την γνώμη μας θα είναι αχτύπητο δίδυμο.

Σχολιάζοντας αγωνιστικά τον αγώνα η ΑΠΕΠ προηγήθηκε με 0-2 με τους Καζτάουι στο 16’ και Φικουιρέτο στο 19’ μετά από αδράνεια της άμυνας. Ο κ. Μιχαηλίδης πριν την λήξη του ημιχρόνου προέβη σε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές και η ομάδα μας από εκείνο το λεπτό πήρε τα ηνία του αγώνα χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Ο Πίτερ Οφορίκουε μείωσε στο 48’ σε 1-2 με εκπληκτικό τρόπο, ενώ ο Τζόκα ισοφάρισε στο 81’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Πινέλο. Το τελικό 2-3 για την ΑΠΕΠ διαμόρφωσε ο Εσελούκας στην εκπνοή του αγώνα μετά από τραγικό λάθος του νεαρού μας Πελεντρίτη, όπου λίγα λεπτά πιο πριν έβγαλε εξαιρετική άμυνα κερδίζοντας στην ταχύτητα τον Εσελούκας κατά κράτος.

Εξαιρετική παρουσία είχε για ακόμη μια φορά ο Σίλβιο Γκονζάλες. Ο άνθρωπος είναι ένα λιοντάρι που παλεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Στους διακριθέντες μπαίνουν ο Πίπης που από την ώρα που μπήκε ανακάτεψε την άμυνα της ΑΠΕΠ, ο Φασότ, ο Κέρκεζ, και ο Κρασάς.

Η ομάδας μας αγωνίστηκε με τους εξής ποδοσφαιριστές: Εμπέντε, Ουόν (78' Τζόκα), Ρούι Τζούνιορ (78' Αντωνίου), Κακογιάννης (78' Πελεντρίτης), Ιορτάκε (39' Φασσότ), Κατιάγκα (67' Γκαρσία), Ρόκε (39' Μιχάλτσια), Τοράο (39' Κέρκεζ), Φιλανιώτης (46' Οφορίκουε), Γκονζάλες (67' Τσόροβιτς), Λουκά (39' Κρασάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: