Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Σημαντικές Αποφάσεις.


Από τις πιο πετυχημένες Γενικές συνελεύσεις έγινε ψες στο Πολιτιστικό Κέντρο Σπε Αγίας Φύλας. Ο κόσμος έδειξε ότι είναι δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα και στηρίζει έμπραχτα την μεγάλη προσπάθεια που γίνετε από τους ανθρώπους που ανάλαβαν να ξυλασπώσουν την Αελ και να την φέρουν εκεί που της αξίζει.

Μια πολύωρη Γενική Συνέλευση που πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις όπου προέδρευε ο Κύριος Γιάννος Λαμάρης. Η Συνέλευση ξεκίνησε με ομιλία του απερχόμενου προέδρου Ζαχαρία Κούντουρου κάνοντας αναφορά για την δύσκολη χρονιά που ανάλαβε ως πρόεδρος και τα βουνά προβλημάτων που βρήκαν μπροστά τους. Όσα λεφτά εισέπραξαν είχαν ξοδευτεί όλα στις ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ζήτησε από τον κόσμο να είναι ενωμένος και δίπλα στην νέα διοίκηση. Ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και ήταν δίπλα του αυτή την δύσκολη χρονιά ως επίσης ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κόσμο της Αελάρας μας. Κάνοντας μια μικρή προσθήκη στα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος της Αελ, ο Ανδρέας Σοφοκλέους, πήρε τον λόγω και είπε ότι η Αελ ήταν πεθαμένη αλλά δεν το είπαμε σε κανένα. Θα διαγραφόταν από την ΚΟΠ. Οι παίχτες όλοι ήταν έτοιμοι να κάνουν προσφυγές. Κάναμε ότι ήταν δυνατόν και σώσαμε την κατάσταση και τώρα θέλουμε όλοι να μείνετε κοντά μας. Να μην γυρεύουμε πλέον Μεσσίες και ήρωες στην Αελ. Δεν υπάρχουν. Απλά να κάνετε υπομονή χωρίς να βάζετε πίεση γιατί αυτή η πίεση μας έφερε σήμερα εδώ.

Τον λόγω τον πήρε μετά ο Μιχάλης Καυκαλιάς όπου ανάλυσε την δομή στελέχωσης της εταιρείας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Επίσης ανακοίνωσε την λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας aelfc.com, επιτέλους θα λέγαμε, και την κυκλοφορία του μηνιαίου μας περιοδικού aelmania the official, και ξανά επιτέλους.

Ο Μεγάλος, Ανδρέας Σοφοκλέους, της ΑΕΛ έκανε ανάλυση το πλάνο λειτουργίας των τριών εταιρειών. Η επενδυτική εταιρεία θα έχει ελάχιστο κεφάλαιο 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Μεγάλος είπε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές από το εξωτερικό οι οποίοι έχουν εμπιστοσύνη στον ίδιο. Ξέρουν πως θα κερδίσουν χρήματα μιας και ποτέ δεν έκανε κάτι και να μην το πετύχει. Η εταιρία θα ασχολείται με επενδυτικές δραστηριότητες ιδιαίτερα στον τομέα ανάπτυξης γης. Θα καταβάλλετε από την εν λόγω εταιρεία στην ποδοσφαιρική εταιρεία το ελάχιστο ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ ετησίως.
Η Ποδοσφαιρική Εταιρεία, ΑΕΛ Ποδόσφαιρο Λτδ, θα έχει ως αρχικό κεφάλαιο 1 εκατομμύριο ευρώ όπου στο μέλλον το κεφάλαιο αυτό θα αυξηθεί.
Η εταιρεία ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων, θα ασχοληθεί με τα βοηθητικά γήπεδα. Στόχος είναι η δημιουργία έξι βοηθητικών γηπέδων. Επίσης σε μεταγενέστερο στάδιο θα ασχοληθεί με την κατασκευή του δικού μας ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Τέλος ψηφίσθηκε από τα μέλη η διαγραφή των χρεών ύψους 1,4 εκατομμυριάκια ευρωπουλλάκια προς πρώην παράγοντες, και τα μέλη εξουσιοδότησαν το νέο συμβούλιο να προσφύγει νομικά προς την LTV σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα 2010-2013, ποσό το οποίο θεωρείτε υποτιμητικό για ένα σωματείο όπως η ΑΕΛ.

Ψηφίσθηκε η μείωση των μελών του Δ.Σ. από 17 σε 9 μέλη και η αύξηση της συνδρομής του σωματείου μας από £10 σε 20 ευρώ μηνιαίως.
Το νέο Δ.Σ. της ΑΕΛ που εκλέγηκε είναι Αντρέας Σοφοκλέους, Αντρέας Γιάπας, Τάσος Παλλαρής, Μιχάλης Χαραλάμπους, Γιάννος Ιωάννου, Βάκης Πελής, Χρήστος Παπαδόπουλος, Μενέλαος Μενελάου και Αντρέας Μουζουρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: