Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Παίζοντας όπως η γάτα με το ποντίκι….


Η ομάδα μας έτσι έπαιξε το θρηνάκι της πόλης. Αφεντικά μόνο στις δηλώσεις ήταν στο τέλος της ημέρας οι απολλωνίστες. Στα ράδια και στις εκπομπές μας έτασσαν ήττα και ξεπλήρωνα των χρωστούμενων από την περσινή χρονιά. Αφεντικά στα χωριά τους όπως είναι και οι μικρές ομάδες. Εμείς είμαστε τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Θα το ευχαριστιόταν ο κόσμος αν η εκπληκτική μας απόδοση συνοδευόταν και με νίκη που θα μας χάριζε πανάξια την κορυφή αλλά και θα γιορτάζαμε δεόντως τα 79 χρόνια ζωής του συλλόγου μας. Όπως είπε σωστά ο πρόεδρος μας χαρίσαμε του Απόλλωνα δύο βαθμούς.

Η γαλαζοκίτρνη αρμάδα που είχαν σε εξαιρετική μέρα τον προπονητή μας Νιρ Γκλίγκερ δεν καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο και να βρεθούμε στην κορυφή νιώθοντας παράλληλα αδικημένοι για το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο Ισραηλινός ήταν αποφασισμένος να κερδίσει τον αγώνα αυτόν σφάζοντας τις ενοχές του για την απουσία του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ανό όπου προήλθε και η ήττα της ομάδας μας. Ένα μεγάλο μπράβο στον Γκλίγκερ για το τέλειο στήσιμο της ομάδας αλλά και για το ήθος του που απολογήθηκε στον κόσμο και ανάλαβε την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας.


Τελικές προσπάθειες 9 με 3. Οι επιθετικοί κουράστηκαν αφού η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα ενώ οι αμυντικοί έκαναν αυτό που πρέπει να κάνουν απέναντι σε μια ομάδα που δεν μπορούσε να επιτεθεί.


Με τον επιβλητικό Πέδρο Τορράο που φόρεσε χθες το περιβραχιόνιο του αρχηγού- και μάλλον πρέπει να συνεχίσει να το έχει- και τους Βάργκας, Καλντέιρα να επικρατούν στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι γαλαζοκίτρινοι από το καλημέρα έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό στο Λεμεσιανό ντέρμπι.

Με τους Ουόν και Τζούνιορ να επικρατούν κατά κράτος στις προσωπικές μονομαχίες και τους Ντικουμάνα, Ρούι Τζούνιορ να αποτελούν σημαντικά γρανάζια στην καλό-κουρδισμένη μηχανή του Νίρ Κλίγκερ η ΑΕΛ δεν κινδύνευσε το παραμικρό προσφέροντας ένα ήσυχο βράδυ στο Καϊρίνο που μια ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας ενημερώθηκε ότι θα ξεκινήσει βασικός.

Στην γραμμή κρούσης τόσο ο Κλέιτον όσο και ο Ρόκε προσπαθούσαν συνεχώς να προκαλέσουν ρήξη στην πανικοβλημένη άμυνα του Απόλλωνα ενώ και ο Πούλπο είχε τις καλές του στιγμές κατά τη διάρκεια του αγώνα.


Η νίκη δεν ήλθε γιατί η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Όμως να λέμε και του στραβού το δίκαιο φάνηκε η απουσία του Φρέντυ Ντο Σάντος που σήμερα αν ήταν στο γήπεδο η ΑΕΛ θα επικρατούσε άνετα και με καθαρό σκορ επί του σκατεμένου Απόλλωνα όπως τους αποκάλεσε και ο ίδιος ο προπονητής τους.

Το φιλμ του αγώνα...


-στο 18΄ έγινε η πρώτη μεγάλη φάση στο ντέρμπι για λογαριασμό των «γαλαζοκιτρίνων». Ο Νεβά γύρισε λανθασμένα στον Σβαλόφσκι ο οποίος αιφνιδιάστηκε και έδιωξε τη μπάλα η οποία όμως πήρε τροχιά προς τα πάνω και στο κατέβασμα της, ο Τσέχος πορτιέρο μπλόκαρε τη μπάλα και ο διαιτητής του αγώνα, έδωσε έμμεσο υπέρ της ΑΕΛ. Δύο λεπτά μετά, οι «γαλαζοκίτρινοι» εκτέλεσαν με τον Καλντέιρα (του έδωσε πάσα ο Κλέιτον) το έμμεσο από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα πέρασε σύρριζα άουτ από το κάθετο δοκάρι...
-Στο 27΄, ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι από στατική φάση με τον Γκαστόν Σανγκόι, ο οποίος εκτέλεσε απευθείας με δύναμη το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του και ανάγκασε τον Καιρίνο σε ασταθή απόκρουση, όμως πρόλαβαν και απομάκρυναν τον κίνδυνο οι αμυντικοί.
-Η ΑΕΛ στο 30΄ έχασε νέα κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και πάλι από στατική φάση! Ο Κλέιτον εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντόσα Τζούνιορ πήδηξε ψηλότερα απ΄ όλους και πήρε την καρφωτή κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σβαλόφσκι.
-Στο 35΄, η ΑΕΛ πέτυχε γκολ με τον Χέλιο Ρόκε ο οποίος όμως υποδείχθηκε έγκαιρα σε θέση οφσάιντ, σε μία φάση που δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες.
-μία επικίνδυνη παράλληλη μπαλιά του Κλέιτον στο 52΄ η οποία πέρασε ανεκμετάλλευτη.
-Στο 57΄, ο Απόλλωνας μπήκε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στα καρέ της ΑΕΛ με τον Σανγκόι, ο οποίος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά αλλά απομάκρυναν οι αμυντικοί, προτού καταλήξει σε πόδια ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα
-Στο 66΄, η ομάδα του Νιρ Κλίνγκερ, προσπάθησε να απειλήσει με τον Γκονζάλες, ο οποίος την τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ από θέση βολής, αφού πρόλαβαν οι αμυντικοί του Απόλλωνα.
-Στο δίλεπτο 70΄-71΄, είχαμε από μία ευκαιρία για τις δύο ομάδες, πρώτα με τον Σανγκόι ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και μπλόκαρε ο Καϊρίνος και στην εξέλιξη της φάσης, ο Κλέιτον εξαπέλυσε το βολέ εκτός περιοχής και από αριστερά, με τη μπάλα να περνάει άουτ.
-Στο 75΄, η ΑΕΛ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ, αφού ο Βάργκας εκτέλεσε φάουλ στην «καρδιά» της περιοχής των «κυανολεύκων» και ο Ντόσα Τζούνιορ με καρφωτή κεφαλιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Σβαλόφσκι!
-στο 78΄έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Σερτζιάο, ο οποίος σε μία περιπετειώδη φάση, πήρε τη μπάλα εντός περιοχής και από θέση βολής έκανε το γυριστό σουτ, με τον Λόπες να απομακρύνει πάνω στη γραμμή!
-Στα επόμενα τρία λεπτά, η ΑΕΛ απείλησε την εστία του Σβαλόφσκι με δύο σουτ από τους Βάργκας και Καλντέιρα
-στο 84΄, νέο καλό σουτ από τον Βάργκας στα όρια της περιοχής, πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Κίτρινες: Κλέιτον, Ντ. Τζούνιορ, Καλντέιρα

ΑΕΛ (Κλίνγκερ): Καϊρίνος, Ρ. Τζούνιορ, Ντικουμάνα, Ντ. Τζούνιορ, Ουόν, Βάργκας, Τορράο, Καλντέιρα, Ρόκε (72΄ Σερτζιάο), Κλέιτον, Γκονζάλες (80΄ Χαραλάμπους)

Τέλος ένα μεγάλο μπράβο στον μεγάλο κόσμο της ΑΕΛ που κατέκλυσε την Ανατολική και δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να τραγουδά και να σπρώχνει την ομάδα. Εξαιρετική η οργάνωση και η παρουσίαση της κερκίδας κατά την είσοδο της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: